ZUILENS NIEUWBOUWPROJECT ZORGT VOOR TRANSFORMATIE QUEEKHOVENPLEIN

17 dec 2015

Dinsdagmiddag sloeg wethouder Paulus Jansen samen met huidige en toekomstige bewoners de eerste paal voor nieuwbouwproject ‘Mussen & Merels’ aan het Queeckhovenplein in Utrecht. Hier wordt de komende tijd een compleet nieuwe buurt gerealiseerd met 117 nieuwbouw eengezinswoningen. Dit is mogelijk door de integrale samenwerking tussen TBI-onderneming ERA Contour, woningcorporatie Mitros, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en gemeente Utrecht. Mussen & Merels speelt daarmee in op de grote vraag naar betaalbare eengezinswoningen in Utrecht, zowel huur als koop.

De nieuwe buurt sluit straks aan bij haar omgeving, maar zorgt ook voor een nieuwe impuls in de wijk. Onder andere doordat de betrokken partijen de handen in één hebben geslagen, waardoor het gehele gebied aangepakt wordt. Zo krijgt de buurt 117 eengezinswoningen, nieuwe straten, een autovrije hart, plek voor diverse speeltoestellen en wordt er een nieuw park aangelegd. Nieuwe bewoners en omwonenden mogen meedenken over hoe die buitenruimte wordt ingericht.

De transformatie begon afgelopen zomer met de sloop van de oude huizen rondom het Queeckhovenplein. De verkoop van de 42 koopwoningen volgde medio september. Inmiddels zijn deze allemaal verkocht. De overige 75 woningen worden in het nieuwe jaar verhuurd door Mitros en Syntrus Achmea. Afgelopen dinsdag werd de start bouw gevierd op de bouwplaats. Hier sloeg wethouder Paulus Jansen samen met toekomstige bewoners, de buurt en alle betrokken partijen de eerste paal op Oudhollandse en feestelijk wijze.

Volgens planning wordt het totale nieuwbouwproject rond de zomer van 2016 opgeleverd. De verhuur van de huurwoningen begint komend voorjaar.