ZOETERMEERDERS MAKEN KENNIS MET VAKANTIEWOONWIJK HAPPY DAYS TIJDENS OPEN DAG VAN DE TOEKOMSTIGE BOUWLOCATIE

12 sep 2019

Vrolijk spelende kinderen op een groot groen grasveld, ouders die marshmallows roosteren boven een kampvuur en vakantieverhalen met elkaar delen. Op zondag 8 september 2019 schitterde de toekomstige bouwlocatie van vakantiewoonwijk Happy Days aan de Galvanistraat in het Zoetermeerse Dwarstocht in het zonnetje en kon iedereen die interesse heeft in het woonproject hiermee kennismaken. Ouders en hun kinderen konden te midden van de gekleurde vlaggetjes, een kampvuur, een gevulde picknicktafel en poffertjeskraam alvast de sfeer van de toekomstige vakantiewoonwijk proeven en meer informatie krijgen over de verschillende woningtypes in het woonproject. Het was een geslaagde en vrolijke middag waar ruim 150 bezoekers uit Zoetermeer, Den Haag en de omliggende gebieden op af kwamen.

Arjan de Groot, projectontwikkelaar van Happy Days bij ERA Contour is enthousiast over de opkomst en reacties tijdens de open dag: “Het is fantastisch om het enthousiasme van de mensen te zien als ze horen over hoe Happy Days eruit komt te zien. Het altijd op vakantie concept en het groene woongebied spreekt veel bezoekers aan. We zijn dan ook erg blij dat de gemeente Zoetermeer wil meewerken aan zo’n tof woonplan op deze plek!”

Proefzitten op je Happy Days veranda
Naast de gezellige activiteiten en het ontvangen van informatie over de woningtypes in Happy Days konden bezoekers genieten van een echte Happy Days veranda op ware grootte. Hier konden zij alvast proefzitten in de zon. De kinderen maakten ondertussen vogelhuisjes, roosterden marshmallows boven het kampvuur en smulden van de poffertjes. Het sfeervolle tafereel vond plaats onder de akoestische klanken van een zingende gitarist. Aan het eind van het bezoek mochten de bezoekers op een vakantiekaartje hun voorkeur aangeven voor een woningtype. Die konden ze vervolgens zelf spijkeren op een houten plank.

200 woningen waar je altijd op vakantie bent
In het woonproject Happy Days komen ruim 200 woningen die geheel klimaatadaptief en aardgasloos zijn. Het gebied wordt verrijkt met 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 appartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande bungalows en dijkwoningen tot rijwoningen, terpwoningen en waterwoningen met een woonoppervlakte van 122 tot 174 m2. De verkoop van de ruim 165 woningen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020. Meer informatie over het project is te vinden op https://www.happydayszoetermeer.nl/.

Samenwerkende partijen Happy Days
Het woonplan Happy Days is een ontwikkeling van de TBI-ondernemingen ERA Contour en Synchroon. Het stedenbouwkundig ontwerp is van Plein06. Architectenbureaus KOLPA architecten en MIX architectuur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Hierbij wordt een groep geïnteresseerden genaamd ‘de Vrijbuiters’ nauw bij betrokken.