Woonforte levert eerste woningen in het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn op

Gisteren was het zover! De eerste 7 woningen van Het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn zijn opgeleverd. De komende weken levert de woningcorporatie de volgende 60 woningen op uit fase 2 van het sloopnieuwbouwproject.

Het was het wachten waard. Wat kom ik in een prachtige woning te wonen!”, vertelt een bewoner uit het Rode Dorp. De huurders van de woningen kozen ruim een jaar geleden al voor een nieuwe woning in Het Rode Dorp. Van de oorspronkelijke bewoners keren er 31 terug naar de oude, vertrouwde wijk. Sommigen wonen al een aantal jaar in een wisselwoning. En een aantal verhuist van fase 3 naar fase 2 van het Rode Dorp. Geen van allen kunnen de wijk missen.

Karakter van de wijk wordt behouden
Het Rode Dorp is een karakteristieke wijk in Alphen aan den Rijn en niet in een keer gebouwd. Dat is te zien aan de verschillende bouwstijlen en aan de binnenkant van de nieuwe woningen. Het uitgangspunt is altijd geweest dat de nieuwe woningen goed in de sfeer en het karakter van de wijk moesten passen. Daar is Bloemen Architecten B.V. goed in geslaagd. Wij, ERA Contour zijn verantwoordelijk voor de bouw van de woningen in het Rode Dorp. 

Energiezuinige woningen 
Om de woningen weer te laten voldoen aan de huidige bouweisen was nieuwbouw in het Rode Dorp noodzakelijk. De nieuwe woningen zijn groter en energiezuinig. Door de zonnepanelen en de bodemwarmtepomp is het mogelijk om energieneutraal te wonen.

Bouwen in drie fases  
De vernieuwing van de woningen vindt in drie fases plaats. Fase 1 werd vorig jaar opgeleverd. In 2024 begint de sloop en nieuwbouw van de woningen van fase 3. Woonforte is sinds 2015 bezig met de ontwikkeling van de sociale huurwoningen in de wijk. Samen met de klankbordgroep hebben de woningen vorm gekregen en ontwikkelende bouwer ERA Contour heeft de woningen gebouwd.  

Over Woonforte  
Woonforte is een woningcorporatie met bijna 10.000 woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam. Het motto van Woonforte is oog voor mensen, hart voor wonen. Iedereen moet de kans krijgen op een woning die past bij zijn of haar leven. Daarom biedt Woonforte goede woningen voor mensen met een laag inkomen. Woonforte investeert in nieuwbouw, renovaties, onderhoud, leefbaarheid en duurzaamheid. Meer informatie is te vinden op www.woonforte.nl/.  

 

Woningen in het Rode Dorp in oude staat voorafgaand aan de sloopnieuwbouw.

Stuur artikel door