Woonforte en ERA Contour gaan 126 woningen aan de Wederikstraat in Alphen aan den Rijn renoveren

Woningen Wederikstraat worden duurzamer, comfortabeler, energiezuiniger en krijgen een frisse look

De Wederikstraat in Alphen aan den Rijn wordt een stuk duurzamer en krijgt een frisse uitstraling. Hiervoor ondertekenden Monique Brewster namens woningcorporatie Woonforte en Jeroen Heijdra namens ERA Contour op maandag 8 juli 2024 de realisatieovereenkomst. In de renovatie worden de woningen met even huisnummers 2 t/m 242 aangepakt. Woonforte en ERA Contour maken deze woningen de komende tijd energiezuiniger en comfortabeler. Bloemen Architecten is verantwoordelijk voor het vernieuwde architectuurontwerp van de woningen. 

Renovatie voor de toekomst
Met de renovatie worden 126 woningen klaargemaakt voor de toekomst. Door het vervangen van ramen, deuren en glas, het verbeteren van de isolatie en het installeren van een nieuw, individueel ventilatiesysteem, worden de woningen aanzienlijk energiezuiniger. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening, maar verhogen ook het wooncomfort voor de bewoners.

Verfrissende uitstraling
Naast de verduurzaming krijgt het gebouw een verfrissende uitstraling. Gevelkaders worden toegevoegd, balkonhekken en privacyschermen vervangen. De entree- en lifthallen en de corridorgang worden opgeknapt. Dit draagt bij aan een moderne en aantrekkelijke woonomgeving voor de bewoners.

“We kijken ernaar uit om samen met Woonforte deze woningen te transformeren tot duurzame en comfortabele woningen. Dit project sluit naadloos aan bij onze missie om leefbare en toekomstbestendige buurten te creëren.”
Jeroen Heijdra, directievoorzitter bij ERA Contour

Start bouwwerkzaamheden in oktober 2024
De werkzaamheden starten eind oktober 2024 en worden naar verwachting voor de zomer van 2025 afgerond. 

 

Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte en Jeroen Heijdra, directievoorzitter van ERA Contour ondertekenen de realisatieovereenkomst voor de renovatie van 126 woningen aan de Wederikstraat in Alphen aan den Rijn. Beeldcredits: Woonforte

Artist impressie van de verduurzaamde flat aan Wederikstraat in Alphen aan den Rijn. Beeldcredits: Bloemen Architecten.

Artist impressie van de entree van verduurzaamde flat aan de Wederikstraat in Alphen aan den Rijn. Beeldcredits: Bloemen Architecten.

Stuur artikel door