WETHOUDER HUIJSMANS LEGT LAATSTE METSELSTEEN VOLT IN DELFT

01 nov 2019

Nieuw stuk stad goed zichtbaar door zakken steigers van bouwproject ERA Contour

Met het leggen van de laatste metselsteen is de buitenkant van bouwproject VOLT in Nieuw Delft afgerond. De Delftse wethouder Martina Huijsmans vervulde die bijzondere taak samen met Rick Kalksma van gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest en Job van Zomeren, directeur van TBI-onderneming ERA Contour. “VOLT is de eerste ontwikkeling in het Van Leeuwenhoekkwartier: een van de drie nieuwe buurten in het voormalige spoorzonegebied. Nu het gebouw uit de steigers is, zie je goed dat VOLT met haar bijzondere ontwerp de verbinding vormt tussen de bestaande stad en dit nieuwe deel van Delft” aldus wethouder Huijsmans.

Het Delftse nieuwbouwproject is ontworpen door Barcode Architects. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het plan. Amvest heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en het Amvest Residential Core Fund is straks eigenaar van de gebouwen. Zij verzorgt ook de verhuur van de woningen in het middensegment en commerciële ruimten in het plan.

Proosten op het binnenplein
Nadat ook de laatste drie metselstenen gelegd zijn, wordt er geproost op het toekomstig binnenplein van het project. “De eerste schetsen van dit plan zetten we al in 2013 op papier. Samen met de gemeente Delft en Amvest ontwikkelden we het in de afgelopen jaren tot dit complete plan met de naam VOLT. Dat we nu zelf op het binnenplein staan, de plek die vanaf volgend jaar bruist van energie en ondernemerschap, dat is heel bijzonder” zegt Job van Zomeren van ERA Contour.

Een fijne plek voor jonge professionals uit binnen- en buitenland
VOLT verrijst in het Van Leeuwenhoekkwartier in Delft. Het plan bestaat uit 130 appartementen die in 3 duurzame gebouwen rond een binnenplein gerealiseerd worden. In het plan wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame materialen, ook wordt bodemwarmte toegepast en liggen de daken vol met zonnepanelen. Op de begane grond is ruimte voor horeca, winkels en kantoren. Onder het complex komt een parkeerkelder. Het project is gericht op een specifieke doelgroep: internationale kenniswerkers. Van Zomeren: “Bij de ontwikkeling van het project hebben we ons gericht op de ambitie van de gemeente om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en kenniswerkers. In VOLT creëren we een fijne plek specifiek voor jonge professionals uit binnen- en buitenland die anders, na hun studie, vertrekken uit Delft omdat er geen geschikte huisvesting is.”

Nieuw Delft: een compleet nieuw stuk stad
Het project VOLT is onderdeel van Nieuw Delft, de herontwikkeling van het spoorzonegebied. “Tot 2025 verandert dit gebied in een prettige leefomgeving met afwisselende architectuur, een stadspark, en een nieuwe gracht. Het is een compleet nieuw stukje stad, dicht tegen het historische centrum aan. Met drie nieuwe buurten zorgt Nieuw Delft voor zo’n 1.200 nieuwe woningen en meer dan 40.000 m² aan stedelijke functies, zoals horeca, werkruimte en ontmoetingsplekken.” aldus wethouder Huijsmans.

VOLT wordt naar verwachting in april 2020 opgeleverd.

Wethouder Huijsmans legt de laatste metselsteen bij VOLT

Met het leggen van de laatste metselsteen is de buitenkant van VOLT afgerond. V.l.n.r. Job van Zomeren (ERA Contour), Rick Kalksma (Amvest), wethouder Martina Huijsmans

Een nieuw stuk stad is goed zichtbaar door zakken steigers van bouwproject VOLT

Een nieuw stuk stad is goed zichtbaar door zakken steigers van bouwproject VOLT