WAREHOUSE INSPIREERT MEISJES TIJDENS GIRLSDAY

13 apr 2018

70 leerlingen van Mavo Schravenlant XL op bezoek in showroom van ERA Contour

In ons fonkelnieuwe woonpakhuis WAREHOUSE maakten zeventig meiden van Mavo Schravenlant XL uit Schiedam op 12 april kennis met twee superleuke technische beroepen: die van wooncoach en van conceptontwikkelaar. Deze ochtend leerden zij wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen en inrichten van een woonhuis en bij het inrichten van een compleet nieuwe woonwijk. De meiden gingen daarna zelf aan de slag. Onder begeleiding van wooncoach Sanne Quik konden zij met ontwerpmeubilair op schaal hun eigen huis inrichten op een plattegrond. Met conceptontwikkelaar Yffi van den Berg dachten zij na over de inrichting van dé ideale woonwijk in het Schiehavengebied waar de WAREHOUSE onderdeel van is. De maquette van het Schiehavengebied hielp hen daarbij. Aan goede ideeën was geen gebrek!

Het bezoek van de scholieren aan de WAREHOUSE vond plaats in het kader van Girlsday 2018: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om hen al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Enthousiasme voor techniek
“Het is enorm leuk om te zien hoe deze jonge meiden met enthousiasme aan de slag gaan als ze zelf een woning of zelfs een hele woonwijk mogen inrichten. Hier in de WAREHOUSE kunnen zij genoeg inspiratie opdoen voor het inrichten van een woning en ik zie dat de meiden bij het bedenken en vormgeven dan ook veel plezier beleven”, zegt Sanne Quik, wooncoach bij ERA Contour. “Door hen kennis te laten maken met deze afwisselende beroepen, hopen we hun interesse voor technische studies aan te wakkeren. En natuurlijk specifiek voor ons vak. Want wat is er nu leuker dan anderen blij te maken met een nieuw thuis?!” 

Over Girlsday 2018
Niet alleen in Rotterdam doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Girlsday 2018