VOLT is genomineerd voor de Le Comteprijs!

Ons nieuwbouwproject VOLT in Delft is genomineerd voor de Le Comteprijs! Deze prijs reikt de Historische Vereniging Delfia Batavorum ieder jaar uit voor opvallende verfraaiingen aan het Delftse stadsbeeld. We vinden het een eer dat VOLT is genomineerd. VOLT bevindt zich in het Delftse Spoorzonegebied bij het Van Leeuwenhoekpark. VOLT is een ontwerp van Barcode Architects en ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van de woningen.
 
“Bijzonder aan dit project is dat het grote blok in vier woongebouwen is verdeeld. Deze vier bouwdelen omsluiten een binnenplein dat van alle zijden bereikt kan worden door relatief smalle doorgangen. Dat deze binnenruimte als het ware is gevormd uit het doorsnijden van één groot blok toont de architectuur,” aldus de jury van de Le Comteprijs. “Het plein verrast door zijn haast verborgen karakter en zijn intieme sfeer tussen de vrij hoge woonblokken. Zo is een verblijfsruimte gevormd die een welkome aanvulling op, en afwisseling van de grote stedelijke maten in de Spoorzone vormt.”

De Historische Vereniging Delfia Batavorum maakt op 25 mei 2023 de winnaar van de Le Comteprijs bekend.

Meer weten of benieuwd naar de andere genomineerden? Kijk op 👉 https://www.delfia-batavorum.nl/stadsschoon/le-comteprijs/nominaties-2022 

Stuur artikel door