VLAGGEN IN TOP BIJ NIEUWBOUW CADENZA ZOETERMEER

24 mei 2016

Vandaag bereikte de bouw van het nieuwe horecahart in Zoetermeer haar hoogste punt. Nadat ERA Contour in mei 2015 startte met de bouw is zichtbaar hard gewerkt aan de realisatie van Cadenza. Traditiegetrouw is deze mijlpaal met taart en een lekkere bouwvakkerslunch gevierd door alle betrokken partijen. Het hoogste punt bevindt zich tegenover de Bioscoop bovenop de zesde verdieping van 69 jongerenwoningen die woningcorporatie De Goede Woning vanaf 29 mei a.s. in de verhuur zet.

Synchroon ontwikkelde met Cadenza een passende mix tussen wonen, winkelen en uitgaan. ERA Contour tekende voor de bouw en Hoogvliet en Hommerson zijn vanaf het begin betrokken bij de plannen voor een aantrekkelijk horecahart. Zij betrekken, naast de andere horecaondernemers die deel uitmaken van het horecaplein, straks een casino en supermarkt. Naast de horeca-units worden 69 jongerenwoningen en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.

Niet alleen worden woningen ontwikkeld voor jongeren. Ook binnen het programma ‘Zoetermeer maakt ’t’ bundelen ondernemers, de gemeente Zoetermeer en onderwijsinstellingen de krachten om jongeren uit het VMBO & MBO in de regio baangarantie te geven. ERA Contour zorgt ervoor dat deze jongeren op de bouwplaats van Cadenza een plek krijgen om zich voor te bereiden op een carrière in de bouw.

Met de uitvoering van dit plan is het laatste braakliggende terrein aan de rand van het Stadshart in Zoetermeer bebouwd. Cadenza sluit aan op bestaande horeca, bioscoop Utopolis en het Stadstheater. Naar verwachting levert ERA Contour het project begin 2017 op.

Verhuur jongerenwoningen
De verhuur van de jongerenwoningen start op 29 mei om 20.00 uur. De appartementen staan dan een week lang te huur op www.woonnet-haaglanden.nl. Jongeren die in aanmerking willen komen, moeten als woningzoekende ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden en voldoen aan de voorwaarden. Meer informatie over de woningen en de voorwaarden staan op de website van De Goede Woning, www.dgw.nl.

Cadenza opent deuren op Dag van de bouw
Wilt u ook graag een kijkje komen nemen op de bouwplaats van Cadenza? Op 4 juni vindt de landelijke Dag van de Bouw plaats en tussen 11.00 uur en 15.00 opent Cadenza haar deuren en zijn er rondleidingen op de bouw. Ook De Goede Woning is aanwezig om vragen te beantwoorden over de jongerenwoningen.

Meer informatie over Cadenza: www.cadenzazoetermeer.nl en www.facebook.com/cadenzazoetermeer