Verkoop woningen SAWA gestart

Wonen in een sfeervolle houten woning met volop groen

De verkoop van de 39 koopwoningen in het woningbouwproject SAWA is op 10 november 2021 gestart. Een mijlpaal in de realisatie van het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Wij starten begin volgend jaar met de voorbereidende werkzaamheden. 

SAWA ligt in het Lloydkwartier in Rotterdam. Het woningbouwproject bevat 39 koopwoningen, 50 middenhuur appartementen en 20 vrije sector huurwoningen. In het gebouw is naast woningen plek voor allerlei voorzieningen. Zo komt er op de begane grond ruimte voor een maatschappelijke voorziening, horeca en een parkeervoorziening met ruimte voor elektrische (deel)auto’s en fietsen.

Diverse woningtypen en royale buitenruimtes
De koopwoningen in SAWA zijn in te delen in verschillenden type woningen: dekwoningen, balkonwoningen, terraswoningen en penthouses. De oppervlaktes variëren tussen de 51 en 165 vierkante meter. Zowel de kolommen, balken als het plafond zijn gemaakt van hout. Wat de woningen gemeen hebben is de warme sfeer die ze uitstralen door het gebruik van hout. Alle woningen hebben grote buitenruimtes met zorgvuldig samengestelde beplanting én een weids uitzicht over het water of het Lloydkwartier of de stad Rotterdam.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu via de website van SAWA inschrijven voor een koopwoning. De inschrijving sluit op woensdag 24 november 2021.

Gezondste gebouw van Nederland
De toekomstige bewoners van SAWA wonen straks in het eerste houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam. En het gezondste. Bouwen met hout is beter voor het milieu en zorgt voor een fijne woonsfeer. Het gemeenschappelijke dek is het groene hart van SAWA, met moestuinbakken en mussentorens. Het is een plek om buiten te spelen, een boek lezen tussen de kruidenplanten en voor een spontane burenborrel in de avondzon.

Hout en ruimte voor biodiversiteit
SAWA is in vele opzichten een revolutionaire ontwikkeling. Zo bestaat de hoofddraagconstructie grotendeels uit CLT (cross laminated timber) en wordt in de vloeren beton vermeden. SAWA kenmerkt zich door de royale groene terrassen. Een team van biologen en ecologen ontwikkelde een groenplan voor SAWA met een keur aan planten om de biodiversiteit in de stad te stimuleren. SAWA is het gehele jaar voorzien van groene en bloeiende beplanting. Ook aan fauna geen gebrek in SAWA. De nestkasten in de gevels en op het dek zijn fijne leefplekken voor vogels, vlinders en bijen.

Samenwerkende partners
In goede samenwerking met de gemeente Rotterdam ontwikkelen Nice Developers en TBI-onderneming ERA Contour samen SAWA. Mei architects and planners is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Stuur artikel door