VERKOOP NIEUWBOUWPROJECT HAPPY DAYS IS GESTART

03 jun 2021

Gemeente Zoetermeer stemt in met grondoverdracht van de locatie Dwarstocht aan ERA Contour.

De verkoop van de nieuwe Zoetermeerse woonwijk Happy Days is vandaag op 4 juni 2021 gestart. Een mijlpaal voor dit bijzondere nieuwbouwproject dat het woonconcept ‘Altijd op vakantie’ tot leven brengt. Op woensdag 2 juni 2021 stemde het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Zoetermeer in met de grondoverdracht van de locatie Dwarstocht aan TBI-onderneming ERA Contour. Beide partijen ondertekenden de koopovereenkomst. Hiermee komt de nieuwe Zoetermeerse woonwijk die bestaat uit 205 woningen rondom een groene binnentuin, dichterbij. ERA Contour en Synchroon zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Happy Days. De bouw is in handen van ERA Contour. Het stedenbouwkundig ontwerp is van Plein06. Architectenbureaus KOLPA architecten en MIX architectuur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Hierbij wordt een groep geïnteresseerden genaamd ‘de Vrijbuiters’ nauw bij betrokken.​

In de groene parkachtige wijk Happy Days komen wonen en vakantiegevoel samen.

Aanwinst voor de stad
Wethouder Marc Rosier zegt over Happy Days: “Deze woningen leveren een mooie bijdrage aan onze ambitie om in de komende 10 tot 15 jaar tenminste 700 woningen per jaar bij te bouwen. Bovendien is dit een bijzonder woonconcept waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan. De nieuwe Zoetermeerse wijk is een plek voor stellen van alle leeftijden en gezinnen. Echt een aanwinst voor de stad!’’

Dwarstocht wordt Happy Days
De locatie Dwarstocht is een voormalig bedrijventerrein langs de Oostweg in Zoetermeer. Gemeente Zoetermeer en ERA Contour willen deze plek nieuw leven inblazen door het te transformeren naar een fijne woonwijk. En wel één waarbij je het gevoel hebt dat je elke dag op vakantie bent.

Mix aan woningtypes
Happy Days verrijkt Zoetermeer met 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 appartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande woningen tot tweekappers, dijkwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen. Alle woningen beschikken over een veranda die het vakantiegevoel helemaal compleet maken. Het groene Happy Days wordt duurzaam en gasloos. De woningen hebben zonnepanelen en een warmtepomp. En 16 woningen zijn ook nog eens levensloopbestendig.

Bijzonder project met veel natuur
De woningen in Happy Days staan rondom een groen en autovrij binnengebied. Kom je met de auto, dan parkeer je deze aan de buitenrand. Dat is gunstig voor het uitzicht, maar zorgt ook voor volop ruimte voor de natuur en de bewoners in Happy Days. Bovendien kunnen kinderen hier heerlijk spelen en rondrennen zonder zich zorgen te hoeven maken over het verkeer. “Happy Days is voor ons als ontwikkelaar een bijzonder project,” vertelt Bianca Seekles, directievoorzitter bij ERA Contour. “We realiseren een woonwijk met veel natuur en relatief weinig huizen. En dat midden in de stad. In deze regio is er geen andere wijk zoals deze. Happy Days wordt een wijk waar avontuur, ontmoeting, genieten en rust onderdeel zijn van het dagelijks leven. Zeker na de ervaringen van het afgelopen jaar is dit een fijne wetenschap en een grote kwaliteit van een woonwijk.”

Start bouw in tweede kwartaal van 2022
De gemeenteraad Zoetermeer stelde op maandag 15 maart 2021 het bestemmingsplan Dwarstocht vast. De omgevingsvergunningen zijn voorbereid met het bestemmingsplan en liggen vast. De verkoop van de woningen door ERA Contour start op 4 juni 2021. De bouw van de woningen start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.

Meer informatie over Happy Days is te vinden op: www.zoetermeer.nl/dwarstocht en www.happydayszoetermeer.nl.

  • Foto: Marc Rosier (wethouder gemeente Zoetermeer) en Bianca Seekles (directievoorzitter ERA Contour) vieren de koopovereenkomst.

  • Artist impressie Happy Days vanaf het water