UNIEKE KADEWONINGEN OP EERSTE WOONEILAND IN WESTERGOUWE

04 apr 2016

Terwijl de eerste contouren van de nieuwe kade in Westergouwe zichtbaar worden, tekenden wethouder Rogier Tetteroo van gemeente Gouda en directeur Job van Zomeren van ERA Contour vandaag de grondovereenkomst voor het laatste kavel. Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling en bouw van het eerste wooneiland van Westergouwe.

ERA Contour realiseert hier 32 unieke kadewoningen en zes twee-onder-één-kapwoningen. Om te zorgen voor een prettige woonbeurt met stedenbouwkundige samenhang, wordt nauw samengewerkt met de VOF Westergouwe, die ook aan de kade woningen ontwikkelt.

ERA Contour is uit een ontwikkelcompetitie met drie partijen als beste naar voren gekomen met bovendien het meest aansprekende en creatieve ontwerp voor de kadewoningen. Job van Zomeren van ERA Contour: “Ons plan trekt mensen die houden van stads wonen en tegelijkertijd alle voordelen willen genieten van het leven op een dorpse locatie. De inspiratie voor de kadewoningen hebben we gevonden in de zogenaamde hangende keukens van Appingedam. Daarmee ademt het plan de sfeer van een oud vestingstadje.”

De woningen worden tegen de kade aan gebouwd met mooie buitenruimtes direct aan het water. Hierbij is de kademuur geen op zichzelf staand element, maar geïntegreerd in het ontwerp van de woningen. Om goed aan te sluiten bij de woonwensen van de toekomstige bewoners, worden deze nadrukkelijk betrokken bij het verdere ontwerptraject. Naar verwachting start de verkoop van de woningen begin 2017, waarna de bouw in augustus 2017 kan beginnen.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Rogier Tetteroo: “Het is mooi dat nu alle projectkavels in Westergouwe I uitgegeven zijn. Het betekent dat partijen vertrouwen hebben in de ontwikkeling van de wijk. De realisatie van het eiland en de bijzondere woningen van ERA Contour maken dat Westergouwe een unieke locatie wordt in de Randstad”. Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met ongeveer 4.000 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 ha en alle voorzieningen die je in een woonwijk verwacht. Vanaf de Julianasluizen is het eerste wooneiland van de nieuwe woonwijk al goed te zien. Naast de bijzondere uitstraling hebben de kadewoningen net als de zes twee-onder-eenkapwoningen prachtig uitzicht op het wooneiland, de Westergouweplas en archeologische vijver.