Tijd voor actie: samen 9.000 woningen renoveren & verduurzamen

Het is officieel! De bestuurders van 5 corporaties en 5 bouwpartners zeggen enthousiast ‘ja’ tegen hun langdurig partnerschap - beter bekend als de Bouwstroom renovatie & verduurzaming. De bouwcombinatie Dura Vermeer & ERA Contour slaan als bouwpartners de handen ineen om de komende jaren bij te dragen aan de bouwstroom. De handtekeningen zijn gezet, afspraken uitgewerkt en het startsein is op 20 maart gegeven. Dit betekent dat de partners in de komende 8 jaar 9.000 sociale huurwoningen in de regio Haaglanden gaan renoveren en verduurzamen. De planning is bijna rond.

Nieuwe manier van samenwerken om het tempo te verhogen
Alle partners zijn enthousiast over de nieuwe samenwerkingsvorm en hun doel is klip en klaar: het tempo verhogen om sociale huurwoningen te verbeteren en te verduurzamen. Goed voor het milieu, de woningen én natuurlijk goed voor de huurders. Want de woonlasten gaan omlaag, en het wooncomfort omhoog.

 

"In deze bijzondere samenwerking tussen VRDRS en de Bouwstroom, benadrukken we niet alleen het belang van verduurzaming van woningen, maar ook de kracht van collectieve actie. We vinden het fantastisch om te zien hoe we als partners ons verenigen om samen 9.000 woningen te renoveren en te verduurzamen in de regio Haaglanden. Daar gaan we de komende jaren graag mee aan de slag, voor de bewoners en een duurzamere wereld.”
Jeroen Heijdra, directievoorzitter bij ERA Contour
"Door de handen in één te slaan met ERA Contour weten we zeker dat we de omvangrijke opgave qua capaciteit altijd aankunnen. Als bedrijven zijn we complementair aan elkaar, leren we van elkaar en creëren we nog meer toegevoegde waarde. Wij zijn natuurlijk trots om geselecteerd te zijn en kijken uit naar de samenwerking die komen gaat."
Edwin Blom, directievoorzitter bij Dura Vermeer

Rob van den Broeke, directeur-bestuurder bij Rijswijk Wonen: "Wij zijn trots op deze duurzame samenwerking. Door afspraken te maken, kennis te delen en processen te optimaliseren zetten we flinke stappen in het verbeteren en verduurzamen van onze woningen. Ook komen we tot scherpere keuzes en gaan we slimmer om met onze euro’s. Hier worden onze huurders beter van en werken we tegelijkertijd hard aan het halen van de klimaatdoelen. Dit is dan ook de rode draad in de samenwerking. Laten we aan de slag gaan!”

Continu leren, innoveren en verbeteren
Versnellen kan omdat de corporaties de 9.000 woningen in één keer aanbesteden, in plaats van elk project apart. Versnellen kan óók omdat ze processen standaardiseren, plannen afstemmen en de corporaties verzekerd zijn van capaciteit van bouwers. Leon van der Pluym van BAM Wonen is coördinator van de bouwpartners, en zegt hierover: “Het gaat om ruim 100 projecten die we optimaal kunnen plannen. En ervaringen en kennis die we opdoen in het ene project, nemen we mee in andere projecten. Zo werken we steeds slimmer en sneller - continu leren, innoveren en verbeteren dus.”

In de afgelopen periode werkten de partners aan een plan van aanpak. Hier staan bijvoorbeeld afspraken in over de samenwerking, bewonerscommunicatie, sociale impact en de gezamenlijke prestatiedoelen. Met dit plan konden de handtekeningen gezet worden onder de raamovereenkomst. 

Dít zijn de partners van de Bouwstroom renovatie & verduurzaming
De 5 woningcorporaties van deze bouwstroom zijn: Vidomes, Rijswijk Wonen, De Goede Woning, Rondom Wonen en Stedelink. Eind 2023 selecteerden ze de vaste bouwpartners die de renovatie- en verduurzamingsprojecten gaan uitvoeren. Dit zijn BAM Wonen bv, Buurtbouwers (combinatie Smits Vastgoedzorg bv & VORM bv), Dura Vermeer bv & ERA Contour bv, Van Wijnen Stolwijk bv en Willems Vastgoedonderhoud bv. Zodra de planning rond is, gaan ze over tot actie!

Stuur artikel door