Thuiskomen in nieuwe vakantiewoonbuurt 'Happy Days' in Zoetermeer

Stel je eens voor dat Zoetermeer een woonbuurt krijgt waar thuiskomen hetzelfde is als op vakantie gaan. Over niet zo’n heel lange tijd is dat zover! Op locatie Dwarstocht, aan de oostkant van Zoetermeer, gaat ERA Contour aan de slag met de ontwikkeling en realisatie van een bijzondere woonwijk. Een woonbuurt ‘nieuwe stijl’ die lijkt op een vakantiepark waar je lekker buiten leeft, dichtbij het groen. Op de volledig groen omsloten locatie langs de Oostweg en dicht tegen woonwijk Oosterheem aan, komt een nieuwe wijk met ruim 200 woningen waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan: precies díe dingen waar je op vakantie zo gelukkig van wordt!

Samen met stedenbouwkundig bureau Plein06 bedacht ERA Contour het concept ‘altijd op vakantie’. Een plan waar je elkaar ontmoet, maar ook een plekje hebt om je terug te trekken. Met veel groene ruimte waar de plekken zijn die we van de camping kennen; de picknicktafel waar je gezellig borrelt met de buren, de vuurplaats waar je marshmallows laat smelten en de tafeltennistafel waar een spelletje ‘rond-de-tafel’ wordt gespeeld. Dát is het plan Happy Days. De opgave voor Dwarstocht is er een die ERA Contour op het lijf geschreven is. Bianca Seekles, directeur van ERA Contour: “We doen niets liever dan een plek, die op dit moment nog niet haar kwaliteit uitstraalt, om te toveren tot een fijne en plezierige woon- en verblijfsplek. Als Zoetermeers bedrijf dragen we heel graag bij aan de stad waar onze wortels liggen.”

De komende jaren ontwikkelt ERA Contour 200 woningen voor starters, actieve stellen van elke leeftijd en gezinnen in elke samenstelling. Daarnaast is er in Happy Days plek voor gedeelde (werk)ruimtes voor zelfstandige professionals uit het buurtje. Het woningaanbod is verdeeld in 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 startersappartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande woningen tot tweekappers, dijkwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen met een woonoppervlakte tussen de 125 tot 180 m2. De woningen staan in een groen en autovrij binnengebied, waarbij aan de rand van de buurt wordt geparkeerd.

Wil je zelf meedenken over je woning en je buurt? Dat kan! ERA Contour start dit co-creatietraject op medio 2018. Nadat het plan in de raad behandeld is, wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Naar verwachting start ERA Contour al in 2019 met de bouw van de eerste woningen.

www.happydayszoetermeer.nl

Stuur artikel door