Team ERAflats en Havensteder starten derde editie van De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen met De Bouwpraktijk een kans op een baan in de bouw.

Team ERAflats en Havensteder slaan wederom de handen ineen voor De Bouwpraktijk. De partijen introduceren de derde editie van deze bijzondere praktijkschool die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt op een baan in de bouw. Deze derde editie vindt plaats in Capelle aan den IJssel vanaf 11 september 2023.

De Bouwpraktijk is een uniek concept waarbij op een duurzame manier gekeken wordt naar social return. Voor de derde editie organiseert De Bouwpraktijk twee Open Dagen. Deze vinden plaats op vrijdag 30 juni 2023 en vrijdag 1 september 2023 tussen 12:00 en 14:00 uur aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij de programmamanager van De Bouwpraktijk, Simone Koot via 06 58 81 94 69 of via de website.

De Bouwpraktijk biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om gedurende 12 weken fulltime kennis te maken met alle aspecten van de bouw. Het uiteindelijk doel is om hen te laten doorstromen naar een vaste baan bij een van de deelnemende bouwbedrijven. Onder begeleiding van ervaren leermeesters maken deelnemers kennis met verschillende specialismen, zoals tegelen, schilderen, slopen, elektrotechniek, timmeren en installatiewerk.

“Het is fantastisch om te zien hoe personen in 12 weken kennismaken met alle facetten van de bouw. En dat ze door de nieuwe kennis, vaardigheden, maar ook de sociale contacten die ze opdoen binnen De Bouwpraktijk, helemaal opbloeien.”
Jeroen Eijkelboom, Hoofd Realisatie Bestaande Bouw bij ERA Contour

Unieke leerervaring
Een belangrijk onderdeel van het programma is de fulltime begeleiding van een enthousiaste leermeester en de trainingen van de eigen vakkrachten op de bouwplaats. Deelnemers krijgen naast praktische trainingen en hands-on ervaring op de bouwplaats, ook een veiligheidstraining om hun VCA-certificaat te behalen. Er worden ook taallessen aangeboden om de taalvaardigheden van de deelnemers te verbeteren.

 

“Het doel van De Bouwpraktijk is het bieden van een eerlijke kans op duurzaam werk in de bouw aan iedereen die gemotiveerd is om deel te nemen. Door het bieden van sociale veiligheid en de juiste trainingen voelen de deelnemers zich gezien en kunnen zij hun talenten ontwikkelen.”
Simone Koot, programmamanager van De Bouwpraktijk

Maatschappelijke betrokkenheid
Team ERAflats zet met het initiatief van De Bouwpraktijk haar Social Return on Investment (SROI) verplichting om in een project dat personen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleert die arbeidsmarkt te verkennen door hen perspectief te bieden. Uit de twee eerdere edities bleek dat de lokale gemeenschap rondom het renovatieproject van De Bouwpraktijk positief reageerde op het initiatief.

Meer informatie over De Bouwpraktijk is te vinden op https://www.debouwpraktijk.nl/.

Deelnemers krijgen praktijkles van vaklieden in De Bouwpraktijk.

De Bouwpraktijk aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel.

Stuur artikel door