TBI WOONLAB ZOEKT: EEN SUPER ENTHOUSIASTE WONINGCORPORATIE

06 feb 2019

om samen een goed doordachte, circulaire eengezinswoning te bedenken. Én te realiseren!

Het is hoog tijd voor een volgende, serieuze stap in de ontwikkeling van een circulair woonconcept. En daarvoor zoeken wij een partner in crime! Een woningcorporatie die nét als wij vindt dat wij te gast zijn op deze aarde en ons daarom ook zéker als een gast moeten gedragen. Een corporatie met dezelfde intrinsieke motivatie als wij om in kleine stapjes te werken naar een goed doordacht circulair woonconcept. En die bruist van energie en goede ideeën!

Het doel: een maakbare, circulaire eengezinswoning

Natuurlijk. Wat we nu kunnen doen, gáán we ook meteen doen. De stip staat echter op de nabije horizon: een circulair woonconcept waar bewust wordt omgegaan met de materialen en grondstoffen die de aarde ons biedt. In veerkrachtige buurten waar ruimte is en blijft voor mens, plant en dier. En in woningen waar mensen gelukkig en gezond wonen.

Wij willen samenwerken!

Het ontwikkelen van zo’n volledig circulair woonconcept kan alleen met partners die even gemotiveerd zijn om dit voor elkaar te krijgen. Dat zijn natuurlijk de eigenaren, de leveranciers en ontwerpers. Maar samenwerken met partners zit ons nu eenmaal in de genen. Dus zijn wij óók op zoek naar een corporatie die eenzelfde realistisch beeld heeft van een circulair woonconcept en die - net als wij - die ene partner mist om dit concept ook écht te realiseren.

Jullie ook?

Zijn jullie die woningcorporatie die aan de voorkant wil meedenken over een circulaire eengezinswoning? En zijn jullie dan toevallig ook geïnteresseerd om samen met ons deze uitdagende opgave aan te gaan? Dat lijkt ons fantastisch!        

Stuur in dat geval een mail, brief of filmpje aan yffi.vandenberg@eracontour.nl met daarin:

  • jullie intrinsieke motivatie om een circulair woonconcept te ontwikkelen;
  • jullie kijk op ‘circulariteit’;
  • jullie ideeën over het proces om tot een circulair woonconcept te komen;
  • jullie programma van eisen voor een circulaire woning.

Inzenden kan tot 14 februari 2019. Er zitten geen eisen aan de hoeveelheid tekst of aan het filmpje. Verras ons!