SUCCESVOLLE START TWEEDE FASE HAAGSE NIEUWBOUWWIJK KLOOSTERBUUREN

07 mei 2015

Na afronding van de eerste fase van stedelijk vernieuwingsproject Kloosterbuuren in de Haagse Moerwijk is de verkoop van het derde blok succesvol en met overinschrijvingen gestart. De 24 woningen van het derde blok maken onderdeel uit van het totaalplan wat in fases wordt gerealiseerd en 118 nieuwe woningen bevat.

In totaal realiseert ERA Contour 118 nieuwe woningen in de nieuwe wijk die in fases worden gebouwd. De eerste fase omvat 57 eengezinswoningen. Hiervan zijn 39 woningen door Syntrus Achmea afgenomen, namens Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw in de vrije sector huur. Deze woningen worden nog voor de zomer opgeleverd.

Kloosterbuuren
De bouw van Kloosterbuuren is verdeeld over vijf bouwblokken waarvan telkens één blok in de verkoop gaat. Als dat blok af is, start de voorbereiding voor het volgende blok. Hierdoor ontstaat steeds in zeer korte tijd een nieuw stukje Kloosterbuuren waar nieuwe bewoners hun woonwensen kunnen waarmaken. Zo creëren we samen een prettige buurt om in te leven.

Het oude klooster vormt het middelpunt van de nieuwe, autoluwe wijk. Rondom het Erasmusplein zijn afgelopen jaren al veel nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Kloosterbuuren geeft een extra impuls voor de vernieuwingen langs de Raaphorstlaan. Meer informatie: www.kloosterbuuren.nl.