Start grootschalige gebiedsontwikkeling in Barendrecht tijdens Fruitpacking District Festival

Aftrap vindt plaats tijdens de eerste editie van het Fruitpacking District Festival op zaterdag 3 juni 2023.

Barendrecht is straks een nieuwe buurt rijker: Fruitpacking District. Deze nieuwe leefomgeving biedt ruimte aan circa 2.600 nieuwe woningen, waarvan 60% betaalbaar. Ook komen er diverse voorzieningen én een succesvol bedrijfsleven. Op zaterdag 3 juni vindt de kick-off van deze bijzondere gebiedsontwikkeling plaats tijdens de eerste editie van het Fruitpacking District Festival in Barendrecht. Iedereen die wil wonen in de nieuwe buurt kan tijdens het festival actief meedenken met de plannen en deelnemen aan gesprekken met architecten Inbo, JVST en Juurlink+Geluk over het ontwerp van het eerste plangebied.

Fruitpacking District ligt midden in de industriële dynamiek van Dutch Fresh Port, het logistieke handelscentrum van groente en fruit, en pal naast station Barendrecht. Het gehele gebied is een ontwikkeling van Emborion Vastgoed die ook eigenaar is van Fruitpacking District. ERA Contour is mede-ontwikkelaar van de eerste fase van het project waarin 550 woningen komen en zal deze ook bouwen. Inbo, JVST en Juurlink+Geluk zijn verantwoordelijk voor het architectuurontwerp.

Groene en gezonde stad van morgen
Als onderdeel van De Stationstuinen transformeert het Barendrechtse familiebedrijf Emborion Vastgoed haar huidige logistieke vastgoed naar Fruitpacking District. Met circa 2.600 woningen en 36.500m2 aan voorzieningen, kantoren en makersruimten vormt het zo’n 70% van de totale gebiedsontwikkeling van De Stationstuinen. De nieuwe leefomgeving herbergt een mix van koop- en huurwoningen, variërend van sociaal tot middelduur, in diverse formaten. In de eerste fase van Fruitpacking District realiseren de betrokken partijen circa 550 woningen en passende voorzieningen. De nieuwe buurt wordt daarmee een bruisende plek waar alles binnen handbereik is en waar wonen, werken, leren en recreëren naadloos samenkomen.

Vanuit ‘food’ concept naar woongebied
Het meest opvallende aspect van Fruitpacking District is de focus op voedsel. Gebaseerd op het gedachtegoed van voedselarchitect Carolyn Steel streven de betrokkenen ernaar om een wijk te creëren waar voedsel centraal staat. Het project wil de betrokkenheid bij voedsel vergroten en een gezonde wijk bevorderen. Door nauwe samenwerking met bedrijven in Dutch Fresh Port, biedt Fruitpacking District ruimte aan innovatieve ondernemingen die reststromen van groente en fruit kunnen omzetten in waardevolle voedselproducten of grondstoffen. De gedachte ‘goed eten doet goed leven’ vormt ook het uitgangspunt tijdens de eerste editie van het Fruitpacking District Festival.

Fruitpacking District Festival: de nieuwe wijk maken we samen
De kick-off van Fruitpacking District vindt plaats op zaterdag 3 juni van 11:00 – 19:00 uur rondom Café Clementine aan de Spoorlaan 7 in Barendrecht, tijdens de eerste editie van het Fruitpacking District Festival. Iedereen die interesse heeft in de gebiedsontwikkeling is welkom op het festival. Op het event kunnen geïnteresseerden meedenken met de architecten over het nieuwe woongebied en een markt met o.a. RotPot by Keukenboeren, Lolo Vins, Grof Vintage bezoeken. Workshops volgen als wilde champagne maken, fermenteren en een kinderworkshop met restmateriaal door Scrap XL, is ook mogelijk. Zowel festival vibes maar óók meedenken over het eerste deel van dit compleet nieuwe woongebied. De co-creatie vindt plaats tussen 11:00 – 15:00 uur plaats op het festivalterrein. Meer informatie over het festival is hier te vinden: http://www.fruitpackingdistrict.nl/festival.

Artist impressie Fruitpacking District

Stuur artikel door