START BOUW WATERTUIN IN STADSTUIN OVERTOOM

28 apr 2015

Uitverkocht vóór start bouw!

Dinsdag 28 april is de eerste paal geslagen voor het volledig uitverkochte woonblok Watertuin in het Amsterdamse Stadstuin Overtoom. Onder toeziend oog van de buurt, toekomstig bewoners, initiatiefnemers en co-makers verrichte wethouder Laurens Ivens van Gemeente Amsterdam de officiële handeling. Over anderhalf jaar nemen de bewoners hun intrek in de Watertuin die bestaat uit 27 eengezinswoningen, 16 koopappartementen en 16 vrije sector huurwoningen.

Over Stadstuin Overtoom
Steeds vaker kijken woningkopers in Amsterdam ‘over de Ring’. Wie dat aan de westkant van Amsterdam doet, komt dan Stadstuin Overtoom tegen: een sloop-nieuwbouwproject van woningcorporatie Eigen Haard, ontwikkelende bouwer ERA Contour (onderdeel van TBI), architect KOW en amoveerder Oranje. Deze nieuw wijk met 470 moderne woningen - verspreid over zes woonblokken in een autoluw stadspark - wordt volledig klimaatneutraal. De woningen zijn ook nog eens scherp geprijsd, omdat de duurzame maatregelen zonder extra kosten voor de bewoners worden aangeboden. Dit is mogelijk door de bijzondere manier van samenwerken van de initiatiefnemers, volgens het Co-Green concept. Door vergaande ketenintegratie en een financieel dynamisch verdelingsmodel wordt bespaard op proceskosten. Dit wordt vervolgens ingezet om de duurzame maatregelen te realiseren.

Wijkvernieuwing
Inmiddels zijn de eerste twee woonblokken Windtuin en Lichttuin in Stadstuin Overtoom met 154 huurwoningen opgeleverd en is de Energietuin met 95 koop- en vrije sector huurappartementen in aanbouw. Het is de bedoeling om Stadstuin Overtoom begin 2018 volledig op te leveren. Dit klimaatneutrale project in Amsterdam draagt flink bij aan de vernieuwing van de wijk Overtoomse Veld. Waar in 2009 de wijk nummer 1 scoorde in de ranking van Nederlandse krachtwijken, worden nu koopwoningen van Stadstuin Overtoom met over-inschrijvingen verkocht.

Dat Stadstuin Overtoom een bijzondere nieuwe wijk is, werd vorig jaar ook al opgemerkt door de jury van de Zuiderkerkprijs. Zij kende eind vorig jaar deze prijs aan het project toe. Stadstuin Overtoom is ook genomineerd voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2015.

www.stadstuinovertoom.nl

Over Co-Green
Stadstuin Overtoom is een Co-Green project. Eigen Haard, ERA Contour, Oranje en KOW werken in samenwerking met het Stadsdeel Nieuw-West en de toekomstige bewoners aan de realisatie van de eerste klimaatneutrale wijk van Amsterdam waar duurzaam slopen, bouwen en wonen centraal staat. www.co-green.nl