START BOUW VAN KARAKTERISTIEKE HERENHUIZEN AAN DE NIEUWE STADSKADE EN AAN DE JACHTVIJVER IN GOUDA

14 sep 2018

Waterrijk wonen in de groenste nieuwbouwwijk van de randstad komt dichterbij

In de nieuwe woonwijk Westergouwe in Gouda start de bouw van de groenste nieuwbouwwijk van de Randstad: Aan de Nieuwe Stadskade en Aan de Jachtvijver. Wethouder Rogier Tetteroo van Gemeente Gouda gaf op 13 september samen met kinderwethouder Dies Nieuwenburg en de toekomstig bewoners het officiële startsein voor de bouw van fase 1 van het woonproject. TBI-onderneming ERA Contour, Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed ontwikkelen op deze plek 66 karakteristieke herenhuizen en 12 luxe twee-onder-één-kap-woningen, ontworpen door Bureau 070.

“Het is prachtig om te zien hoe Westergouwe met dit woonproject groeit en bloeit. De samenkomst van toekomstige bewoners bij deze mijlpaal laat zien hoe blij de mensen zijn met de komst van deze nieuwe wijk. Daar zijn we enorm enthousiast over,” zegt Rogier Tetteroo, wethouder Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Gouda.

Historisch aanzicht in modern jasje
Witte, zwarte en bruine gevels, grote raampartijen en een algehele klassieke uitstraling met vrij uitzicht over de Westergouweplas. De 66 herenhuizen Aan de Nieuwe Stadskade en de 12 twee-onder-één-kap-woningen Aan de Jachtvijver vormen een historisch aanzicht in een modern jasje. De architectuur van de herenhuizen is geïnspireerd op de panden in de historische binnenstad van Gouda. Daarbij heeft iedere woning een eigen karakter dankzij de verschillende kleuren en soorten gevels. De binnenkant van de woning varieert ook: kopers bepalen zelf hun woonindeling, trap- en keukenlocatie.

Ruim wonen aan het water
Wakker worden, lunchen of heerlijk dineren aan het water. Aan de Nieuwe Stadskade en Aan de Jachtvijver doe je het allemaal. De woningen Aan de Nieuwe Stadskade zijn met een woonoppervlakte van 135 tot 183 m² ruim opgezet. Alle woningen beschikken over drie woonlagen, maar zijn uit te breiden met een vierde woonlaag. De verkoopprijzen van de herenhuizen variëren van 357.000 euro tot 515.000 euro vrij op naam. Er zijn nog woningen te koop. Het actuele aanbod is te bekijken op www.aandenieuwestadskade.nl.

Westergouwe groeit verder
Als bewoner van het woonproject heb je straks alle voorzieningen binnen handbereik. De komende jaren bloeit Westergouwe uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo’n 4.000 woningen, eigen stadse voorzieningen en ruimte om te recreëren en te spelen. Inmiddels heeft de wijk al een gezondheidscentrum, basisschool, kinderopvangcentrum en dierenkliniek. Vanaf november hoeven bewoners ook voor de dagelijkse boodschappen de wijk niet meer uit, want dan opent Albert Heijn haar deuren in Westergouwe.

Verkoop Westergouwe II binnenkort van start
De bouwbedrijven verwachten de eerste woningen van Aan de Nieuwe Stadskade en Aan de Jachtvijver in het najaar van 2019 op te leveren. Daarnaast start op woensdag 19 september aanstaande ook de verkoop van de woningen in Westergouwe II. Meer informatie hierover is te vinden op www.westergouwe.nl