START BOUW VAN HERENHUIZEN AAN DE NIEUWE STADSKADE, WESTERGOUWE IN GOUDA

16 apr 2019

Eengezinswoningen in fase 2 en 3 direct aan het water gelegen met een historische look en volledig gasloos in een groener Westergouwe

Wethouder Rogier Tetteroo en kinderwethouder Dies Nieuwenburg van Gemeente Gouda gaven op 16 april 2019 het officiële startsein voor de start bouw van fase 2 en 3 van het woningbouwproject Aan de Nieuwe Stadskade in Gouda. In dit nieuwbouwproject ontwikkelen en realiseren TBI-onderneming ERA Contour, Heijmans en VolkerWessels Vastgoed in totaal 66 karakteristieke herenhuizen. Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in Westergouwe. Fase 1 is al in aanbouw en wordt na de zomervakantie opgeleverd. In fase 2 en 3 realiseren de partijen nog 45 herenhuizen die volledig gasloos zijn. Bureau 070 is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.  

Tijdens de start bouw van fase 2 en 3 van het nieuwbouwproject sprak Dies Nieuwenburg, kinderwethouder van de gemeente Gouda, de kopers van de woningen met volop enthousiasme toe: “Wat leuk dat jullie voor kadewoningen hebben gekozen, een echte Goudse keuze. Want kades worden gebouwd waar water is en in Gouda is veel water aanwezig. Het is zo mooi waar jullie gaan wonen. Ik wens u veel liefde, plezier en geluk in uw nieuwe huis!”

Karakteristieke herenhuizen aan het water
De 66 herenhuizen in Aan de Nieuwe Stadskade zijn geïnspireerd op de panden in de historische binnenstad van Gouda. De woningen beschikken over grote raampartijen en hebben een klassieke uitstraling. Iedere woning heeft zijn eigen bijzondere kenmerken. Dat komt door de verschillende kleuren en door variatie in gevels. Ook van binnen heeft iedere woning een eigen karakter vanwege de vele diverse woonindelingen. De 45 woningen in fase 2 en 3 zijn volledig gasloos.

De toekomstige bewoners van Aan de Nieuwe Stadskade wonen straks aan het water en heerlijk ruim in een woning met een woonoppervlakte die varieert van 135 tot 183 m². De woningen staan aan een autoluwe straat in een halve maan rondom een groen binnengebied met in het midden een grote vijver. Dit zorgt aan de voorzijde voor een rustige woonomgeving.

Oplevering in de zomer van 2020
De oplevering van de eerste woningen van Aan de Nieuwe Stadskade fase 2 en 3 is naar verwachting in de zomer van 2020. Er zijn nog enkele woningen te koop. Het actuele aanbod en meer informatie over het project is te vinden op www.aandenieuwestadskade.nl. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling van Westergouwe is te bekijken via www.westergouwe.nl.

Over de nieuwe woonwijk Westergouwe
Westergouwe is de nieuwe groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda. Het is centraal gelegen en goed bereikbaar. De komende jaren bloeit de wijk uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo’n 4.000 woningen. In het levendige Westergouwe wordt al heerlijk gewoond, met volop ruimte om te sporten en te spelen. Er is onder andere een kinderopvang, een basisschool en een gezondheidscentrum. De supermarkt is de meest circulaire Albert Heijn van Nederland en er volgt een eigentijds en volwaardig winkelaanbod.

Kinderwethouder Dies Nieuwenburg van Gemeente Gouda spreekt de kopers en aanwezigen toe tijdens de start bouw van fase 2 en 3 van Aan de Nieuwe Stadskade.

Artist impression woonproject Aan de Nieuwe Stadskade

Artist impression herenhuizen Aan de Nieuwe Stadskade langs de vijver

Artist impression gevels herenhuizen Aan de Nieuwe Stadskade