START BOUW NIEUW BUURTJE IN HISTORISCH SPIJKERBROEK ARNHEM

07 dec 2015

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, initiatiefnemers en co-makers verrichte de Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink samen met bewoners op vrijdag 4 december 2015 de officiële handeling voor de nieuwbouw van Spijkerbroek in Arnhem. Op deze historische plek in Het Spijkerkwartier realiseren de TBI-ondernemingen ERA Contour en Hazenberg Bouw samen met Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling een nieuwe, gevarieerde buurt met 33 stadswoningen.

Het Spijkerkwartier kent een rijke historie en herbergt veel monumentale panden. Job van Zomeren, directeur bij ERA Contour: “Uiteraard zijn we er enorm trots op dat we deze nieuwe buurt kunnen toevoegen aan de wijk en deze weer in oude glorie kunnen herstellen. Dat we te maken hebben met een bijzondere plek aan de noordkant van het centrum van Arnhem blijkt ook wel uit de archeologische opgravingen die momenteel in opdracht van Gemeente Arnhem plaatsvinden bij het nieuwe buurtje Spijkerbroek.”

Spijkerbroek heeft een gevarieerd woningaanbod. Het ontwerp van de nieuwe huizen sluit aan op de bestaande architectuur maar dan in een nieuw jasje. Een van de uitgangspunten was volgens Edwin Oostmeijer om een robuust klassiek huis te realiseren met alle comfort van vandaag. Aan het Dullerthof komen 7 hofwoningen en 10 herenhuizen van de hand van architect Geurts en Schulze. De C.A. Thiemestraat krijgt 16 tuinwoningen die zijn ontworpen door architect Kempe Thill. “Bijzonder aan dit ontwerp is de glazen gevel aan de tuinzijde waardoor het licht tot aan de verdieping reikt en een bijzonder verrassende indeling ontstaat,” aldus Edwin Oostmeijer. De v.o.n.-prijzen variëren vanaf € 367.00,- voor een herenhuis aan het Dullerthof tot aan € 372.000,- voor een tuinwoning aan de C.A. Thiemestraat. De hofwoningen zijn allemaal verkocht.

Erik en Kelly kochten als een van de eersten een woning in Spijkerboek. Erik: “We waren absoluut niet op zoek naar een dertien in een dozijn huis. Via Funda kwamen we de tuinwoning aan de C.A. Thiemestraat tegen. Deze huizen zijn ook echt top, maar net iets boven ons budget. We zijn ons verder gaan oriënteren en kwamen toen bij de hofwoning terecht. Overigens hebben we binnen de kaders die er waren veel keuzemogelijkheden gehad om de woning te laten bouwen naar hoe wij hem het liefst wilde hebben.”