START BOUW 'HET STRAATJE' IN DELFT

03 mrt 2016

Woensdag 2 maart is de officiële eerste paal geslagen voor de start bouw van de Coendersbuurt in Delft. Minister Stef Blok en wethouder Raimond de Prez van Delft verrichtten samen met toekomstige bewoners de symbolische handeling. In de Coenderbuurt, die deel uitmaakt van de ontwikkeling van het Spoorzonegebied Nieuw Delft, komen ruim 100 nieuwe woningen en appartementen. ERA Contour en Heijmans ontwikkelen en bouwen hier het woonconcept “Het Straatje”. Achttien trotse gezinnen hebben hier inmiddels een uniek straatje samengesteld door hun eigen woning zelf te ‘configureren’ tot en met architectuurstijl, indeling en kleur van de baksteen. Met het startschot voor de bouw van de Coendersbuurt is ook de bouw begonnen van de 18 woningen in Het Straatje.

Het woonconcept Het Straatje is geheel in lijn met de wens die de gemeente Delft heeft uitgesproken om de Coendersbuurt in Delft vraag gestuurd te ontwikkelen. Hier krijgen kopers veel vrijheid en ruimte om het huis te bouwen dat voldoet aan hun woonwensen, zo ook in Het Straatje. ERA Contour en Heijmans hebben veel ervaring met co-creatie en mede-opdrachtgeverschap in de woningbouw. Zo hebben zij de krachten gebundeld om met alle aanwezige expertise en kennis samen met de toekomstige bewoners een prettige en duurzame buurt te realiseren in ‘Het Straatje’ en de Coendersbuurt.

Start verkoop fase 2
Nu de eerste fase met 18 woningen volledig is verkocht, start binnenkort de verkoop van de volgende fase. Fase 2 (Blok D) omvat 22 drielaagse gezinswoningen boven een half verdiepte parkeergarage. Alle woningen beschikken over een privétuin –of terras op het dek van de parkeergarage. De mogelijkheid bestaat om een privé-parkeerplaats te kopen in de garage bij de eigen woning. De plattegronden en het ontwerp van deze woningen is nog in ontwikkeling. Binnenkort start de verkoop.

Kijk voor meer informatie op: www.hetstraatje.nl

vlnr: Liesbeth Janson (studio Huijgens), zelfbouwster Chieni (73 jaar!) en Minister Stef Blok.

vlnr: Jasper (koper), Arjan Geelen (Heijmans), Linda (zelfbouwer), Minister Stef Blok, Liesbeth Janson (studio Huijgens), Rob de Jong (Ballast Nedam), wethouder Raimond de Prez (gemeente Delft), Job van Zomeren (Era Contour)