STADLANDER EN ERA CONTOUR GEVEN ENTREE BERGEN OP ZOOM EEN NIEUW AANZICHT

18 sep 2020

Duurzamer, mooier en prettiger wonen aan de Wierlaan

Duurzaam, gasloos, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort én een compleet nieuwe uitstraling. Dat komt allemaal samen in de renovatie van het flatgebouw aan de Wierlaan in Bergen op Zoom. De 120 woningen worden de komende maanden klaar gemaakt voor de toekomst. En daarmee geven woningcorporatie Stadlander en ERA Contour samen een nieuw aanzicht aan een van de belangrijkste entrees tot de stad.

De renovatie van de Wierlaan is het eerste project van Stadlander waarin bestaande woningen gasloos worden gemaakt. Daarnaast worden de woningen verduurzaamd door deze te voorzien van nieuwe installaties voor verwarming, warm water en ventilatie. Ook wordt het gebouw beter geïsoleerd en wordt er nieuw glas geplaatst.

Veel aandacht voor bewoners
Dit alles gebeurt in bewoonde staat. Dat betekent nogal wat voor de bewoners. Extra aandacht en hulp voor hen is van belang. Een wooncoach zorgt voor de persoonlijke begeleiding van de huurders. Daarnaast is er een klankbordgroep in het leven geroepen, die betrokken is geweest bij de uitwerking van de plannen en die ook tijdens de uitvoering een rol heeft.

Bijzonder aan dit project is ook dat Stadlander en ERA Contour aan mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt, de mogelijkheid bieden om werkzaamheden te gaan verrichten op het project. Het doel is om hen werkervaring te laten opdoen en een duurzame arbeidsrelatie op te bouwen.

Nieuwe uitstraling
Tot slot geven Stadlander en ERA Contour met de renovatie ook een nieuw aanzicht aan een van de belangrijkste entrees van Bergen op Zoom. Wie straks vanaf de snelweg A4/ A58 via afrit 28 de stad komt binnengereden, wordt verwelkomd door een fris en modern woongebouw. De flat krijgt een compleet nieuwe uitstraling met nieuwe, ruime entrees en een nieuwe gevelafwerking. Bovendien krijgt de omgeving aan de voorzijde van het gebouw een opfrisbeurt.

Planning
De werkzaamheden zijn op 14 september gestart. Naar verwachting is de renovatie in het voorjaar van 2021 gereed.

Artist impressie van het nieuwe aanzicht van de Wierlaan in Bergen op Zoom

Artist impressie van het nieuwe aanzicht van de Wierlaan flat