STADLANDER EN ERA CONTOUR BOUWEN SAMEN AAN EEN NIEUW SCHELDEBALKON IN BERGEN OP ZOOM

21 feb 2020

Woningcorporatie Stadlander heeft ERA Contour gekozen voor de nieuwbouw op het Scheldebalkon in Fort-Zeekant, Bergen op Zoom. Het gaat om de nieuwbouw van circa 115 woningen in de eerste fase van het project. De volkswijk Fort-Zeekant is een wijk met een boeiend verleden dat ooit aan de Schelde lag.

We zijn er hartstikke trots op dat we dit project gaan doen met Stadlander. Na een eerste selectie presenteerde het projectteam Scheldebalkon van ERA Contour samen met twee andere partijen vorige week hun visie en aanpak voor het nieuwe Scheldebalkon. Alle inzendingen waren van hoge kwaliteit en hadden verrassende elementen. Maar op donderdag 20 februari 2020 kwam het verlossende woord en liet Stadlander weten voor ons te hebben gekozen.

De hoogste totaalscore dankzij grote wijkkennis
ERA Contour behaalde de hoogste totaalscore bij de selectie. Stadlander liet weten dat dit vooral komt door onze grote wijkkennis. Ook het ontwerp en de kwaliteit van de woningen vielen bij Stadlander in de smaak.

De jury bij Stadlander zegt hierover: “We zochten niet alleen een goede ontwikkelaar en bouwer, maar juist ook een partner die met ons meedenkt over het ontwerp van de woningen, over verduurzaming, de communicatie met bewoners en over de leefbaarheid van de wijk.”

Volgende stap
We gaan vanaf nu samen met Stadlander aan de slag met het uitwerken van het plan. En we verwachten deze zomer de eerste ontwerpen, planning en fasering samen met de woningcorporatie te presenteren in de wijk.