Samenwerkingsovereenkomst Carnisse Eiland in Rotterdam is een feit!

We slaan de handen ineen voor het ontwikkelen van Carnisse Eiland. Op vrijdag 15 december 2023 ondertekenden Gemeente Rotterdam samen met ERA Contour, Dura Vermeer Bouw Zuid West en Heijmans Vastgoed de samenwerkingsovereenkomst voor het ontwikkelen van Carnisse Eiland in Rotterdam. De drie partijen zijn verenigd in de Ontwikkelcombinatie Carnisse CV (OCC). 

De samenwerking tussen Gemeente Rotterdam en Ontwikkelcombinatie Carnisse CV maakt het mogelijk dat er de komende jaren zo’n 525 nieuwe woningen in Carnisse worden gebouwd. Daarvan bevindt 65% zich in het sociaal- en middensegment.

"Als wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen kan je natuurlijk alleen maar blij zijn met hoe het Hart van Zuid zich ontwikkelt. Het is ontzettend mooi dat er woningen komen waarvan 65% betaalbaar is, zodat ook mensen uit de wijk de stap naar een nieuwe woning kunnen maken. Maar ook de meerjarige verbinding tussen de betrokken partijen en de inzet die zij tonen is een compliment waard. Het wordt er alleen maar mooier op en Zuid verdient dit."
Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen

Levendige wijk
Carnisse Eiland wordt een groene en levendige wijk met een mix van woningtypes in diverse segmenten (sociaal, zorg, middelduur en hoger segment). Er komen zo’n 525 nieuwe woningen. Het plan verbindt de Rotterdamse wijk Carnisse met het Zuiderpark. Er is veel groen in de openbare ruimte met autoluwe straten en een centraal ontmoetingsplein. Onder het woningaanbod bevinden zich een groot aantal gezinswoningen die aan de buitenzijde worden voorzien van een groene overgangszone in de vorm van een pergola. Binnen een aantal woonblokken bevindt zich straks een groene binnentuin met daaronder parkeermogelijkheden voor de bewoners. De eerste woningen gaan naar verwachting eind 2024 in verkoop.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Carnisse Eiland in Rotterdam.

Stuur artikel door