Safety Slide Hekwerk van ERA Contour wint de TBI Innovatieprijs 2023

Safety Slide Hekwerk van ERA Contour wint de TBI Innovatieprijs 2023🏆🎉
ERA Contour wint voor derde keer op rij de TBI Innovatieprijs in de categorie innovatie.

Supertof nieuws! Safety Slide Hekwerk van ERA Contour is de winnaar van de TBI Innovatieprijs 2023 in de categorie innovatie. Gisteravond vond de prijsuitreiking plaats en ontving uitvoerder Bart Groot samen met bouwplaatsmanager Siebe de Vries en projectorganisator Sylwia Wiszniewska de TBI Innovatieprijs 2023. Safety Slide Hekwerk won zowel de juryprijs in de categorie innovatie als de publieksprijs! Een fantastische prestatie van de initiatiefnemer van de innovatie Bart Groot en projectteam De Nieuwe Defensie waarmee de innovatie werd gerealiseerd.

Safety Slide Hekwerk maakt het mogelijk om breedplaatvloeren veiliger te leggen. Daarmee tilt het de veiligheid op bouwplaatsen naar een hoger niveau. Met de winst van de TBI Innovatieprijs sleept ERA Contour voor het derde jaar op rij deze prijs binnen in de categorie innovatie.

Ambitie 
Op het nieuwbouwproject De Nieuwe Defensie in Utrecht past het projectteam het Safety Slide Hekwerk al een tijdje toe en zien ze de enorme winst op veiligheidsgebied. 💬“Veiligheid heeft de hoogste prioriteit en het Safety Slide Hekwerk draagt daaraan bij als je een breedplaatvloer legt. Het is hiermee veiliger en eenvoudiger om de breedplaatvloeren te leggen. De ambitie is om op korte termijn het hekwerk te laten certificeren, waarna we het op meerdere bouwplaatsen gaan toepassen”, zegt Bart Groot enthousiast.

Drie jaar op rij winnaar
🏆Dit is het derde jaar op rij dat ERA Contour in de prijzen valt bij de TBI Innovatieprijs. In 2022 won de Circulaire (ver)nieuwbouw van projectteam Ivoordreef in de categorie innovatie. Patrick van Oosten en Alex Moerman vertegenwoordigden het team toen. En in 2021 ging de Circulaire Aanbouw ervandoor met de TBI Innovatieprijs, wederom in de categorie innovatie. Saskia van der Weerd vertegenwoordigde toen het team achter die innovatie.

Andere winnaars TBI Innovatieprijs 2023
De TBI Innovatieprijs kent 3 categorieën: impact, innovatie, idee. In de categorie impact won Gestapelde woningbouw met CO2 arm beton van Voorbij Prefab. En in de categorie idee won GAIA: met AI besparen op CO2 en kosten van Croonwolter&dros i.s.m. J.P. van Eesteren.

 

Stuur artikel door