Prototype natuurinclusieve berging gerealiseerd

Op het terrein van de Green Village in Delft is het prototype van het ‘natuurschuurtje’ geplaatst! Het schuurtje is een idee van Atelier GROENBLAUW en DS Landschapsarchitecten, en is mede ontwikkeld door ERA Contour en De Groot Vroomshoop Groep. Het concept speelt in op de groeiende vraag naar meer natuurinclusiviteit en biodiversiteit in de stedelijke omgeving, en zorgt voor meer veerkracht op het gebied van klimaatadaptatie. De natuurinclusieve berging voorziet in nestel- en schuilgelegenheid voor verschillende insecten, vogels en kleine zoogdieren. De berging heeft een natuurdak met gevarieerde begroeiing, een mooie voedingsbodem voor de dieren. Dankzij de kleine schaal van dit concept, is de natuurschuur heel goed toe te passen in projecten. Op die manier kan het een grote bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit.

Bij ERA Contour streven we altijd naar 'sterke steden, gelukkige klanten'. Het natuurinclusiever maken van de steden waarin wij actief zijn, is dan ook een opgave naar ons hart. Onderzoek toont aan dat steden veerkrachtiger en leefbaarder worden door meer groen. Daarnaast verhoogt een natuurlijkere omgeving het geluk én de gezondheid van bewoners. In onze projecten zetten wij hier dan ook vol op in. Kijk bijvoorbeeld naar de projecten Linck in Den Haag en Nieuw Kralingen in Rotterdam.

Op dit moment is de Green Village in Delft vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gesloten voor publiek. Zodra de Green Village weer open is, is ook de berging hier vrij te bezichtigen! Op dat moment is waarschijnlijk ook de klimaatbestendige tuin rondom de berging aangelegd door studenten van het Wellant College uit Rijswijk. Ondertussen werken we door aan een versie van de natuurschuur die op grote schaal toe te passen is binnen onze projecten. Meer informatie is te vinden op de website van Atelier GROENBLAUW.

Het natuurschuurtje is tot stand gekomen met ondersteuning van Provincie Zuid-Holland en DuurzaamDoor, in samenwerking met De Groot Vroomshoop, Hogeschool Inholland, stichting Wellant en met dank aan de Vogelbescherming.

Stuur artikel door