PIONIERS GEZOCHT VOOR EN BLOC AMSTERDAMSE HOUTHAVEN

07 okt 2016

Na definitieve gunning van de gemeente Amsterdam kunnen TBI-onderneming ERA Contour en BPD verder met de planuitwerking voor twee kavels in de Houthaven. De ontwikkelaars zijn nu op zoek naar pioniers die al vanaf het begin mee-ontwerpen aan hun droomwoning op deze unieke plek. Hoe het gebouw en de woningen van het project En Bloc eruit gaan zien is nog niet bekend, omdat de partijen dat straks samen bepalen.

Tussen de twee autoluwe eilanden Narva en Libau in de Houthaven ligt het Memeleiland. En Bloc voorziet daar in de realisatie van een zeslaags appartementencomplex en een ondergrondse parkeergarage. Het plan is onder andere geïnspireerd op de indelingsvrijheid van het Superlofts concept; een innovatief woonconcept van Marc Koehler Architects. Die indelingsvrijheid krijgt concreet vorm omdat de 158 units zowel horizontaal als verticaal gekoppeld kunnen worden tot maximaal 88 woningen. Daarnaast is de woningvorm, het aantal vierkante meters en de invulling van collectieve voorziening vrij in te richten.

Vandaag ondertekenden de samenwerkende partijen een optieovereenkomst. Dat is ook direct het startsein voor een eerste informatiebijeenkomst van geïnteresseerde medeopdrachtgevers die op 14 september aanstaande plaatsvindt. Bianca Seekles, directievoorzitter van ERA Contour: “We zien het fenomeen van medeopdrachtgeverschap, als alternatief voor zelfbouw, steeds vaker. Mee-ontwikkelen van en invloed uitoefenen op je eigen woning, zonder de risico’s te dragen waar je als koper geen invloed op hebt. Ook zijn projecten als En Bloc een mooie aanvulling om de woningmarkt in z’n geheel nog meer consumentgericht te maken. En daar zijn wij fervent voorstander van.”

Informatiebijeenkomsten
Op woensdagavond 14 september en maandagavond 10 oktober waren de eerste informatiebijeenkomsten waar we veel geïnteresseerden mochten ontvangen. Zij maakten kennis met ontwikkelaars ERA Contour en BPD, de architect en de procesbegeleider van Buildingcommunity. Ook werd uitgelegd wat medeopdrachtgeverschap inhoudt en welke planning, aanpak en kosten inschrijvers kunnen verwachten. In november staat het sluiten van de optieovereenkomsten op de planning. Daarna volgen meerdere workshops en bijeenkomsten voor de verdere ontwikkeling van En Bloc. 

Kijk voor meer informatie op: www.nieuwbouw-enbloc.nl.

En Bloc is een samenwerking van BPD Ontwikkeling en ERA Contour en wordt begeleid door Superlofts en Buildingcommunity.

  • De eerste informatiebijeenkomst in Pllek werd drukbezocht!

  • Uitzicht vanaf 'En Bloc'

  • V.l.n.r. Harm Jansen (directeur BPD), Marice de Lange ((Ambtelijk opdrachtgever Gemeente Amsterdam) en Bianca Seekles (directievoorzitter ERA Contour) proosten op een mooie samenwerking