PATRIMONIUM BARENDRECHT EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN REALISATIEOVEREENKOMST VOOR AANPAK 114 WONINGEN

20 apr 2022

Barendrechtse Rivierenbuurt krijgt nieuwe uitstraling door groot onderhoud

Vóór de modelwoning aan de Waalstraat in Barendrecht ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder bij Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij ERA Contour, de realisatieovereenkomst voor de aanpak van 114 woningen in de Rivierenbuurt in Barendrecht. De komende drie jaar werken beide partijen samen om woningen van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen. De woningen in de Rivierenbuurt zijn de eerste uit de samenwerking.

Patrimonium heeft het afgelopen jaar samen met ERA Contour het groot onderhoud- en verduurzamingsproject voor 114 woningen in de Rivierenbuurt uitgewerkt en voorbereid. Hierbij zijn ook bewoners betrokken vanuit een klankbordgroep. Deze voorbereiding vormt de basis voor groot onderhoud- en duurzaamheidsprojecten aan woningen in andere wijken. Op die manier kunnen de projecten sneller opgestart en uitgevoerd worden.  

Duurzaamheidsmaatregelen
Naast noodzakelijk onderhoud voert ERA Contour energetische maatregelen uit zoals isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Ook houdt Patrimonium Barendrecht rekening met de toekomstige energietransitie. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen energiezuiniger (energielabel A of A+) waardoor de energielasten voor de bewoners lager uit zullen vallen. Inmiddels heeft bijna 90% procent van de bewoners in de Rivierenbuurt ingestemd met de duurzaamheidswerkzaamheden.

Michel Ouwens en Peter Manders hebben zojuist de realisatieovereenkomst vóór de modelwoning in de Rivierenbuurt getekend.

De modelwoning aan de Waalstraat in Barendrecht laat zien hoe de woningen er na het groot onderhoud uit gaan zien.