Patrimonium Barendrecht en ERA Contour ondertekenen realisatieovereenkomst onderhoud woningen Fruitbuurt

Op De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Bianca Seekles, directievoorzitter TBI-onderneming ERA Contour, op woensdag 22 maart de realisatieovereenkomst voor groot onderhoud- en duurzaamheidsmaatregelen aan 118 eengezinswoningen in de Fruitbuurt in Barendrecht.  

Het groot onderhoud in de Rivierenbuurt in Barendrecht is bijna afgerond. Dit project vormde de basis voor de ketensamenwerking tussen beide partijen voor groot onderhoud en verduurzaming aan woningen in andere wijken, 2.047 woningen in totaal. De voorbereidingen voor de aanpak van de woningen in de Fruitbuurt zijn in volle gang. Hierbij zijn ook bewoners met een klankbordgroep vertegenwoordigd. De werkzaamheden starten in mei en naar verwachting wordt de laatste vernieuwde woning in juni 2024 opgeleverd.

Duurzaamheidsmaatregelen
Naast noodzakelijk onderhoud voert ERA Contour energetische maatregelen uit zoals het isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Ook houdt Patrimonium Barendrecht rekening met de toekomstige energietransitie. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen energiezuiniger (energielabel A) waardoor de energielasten voor de huurders lager uit zullen vallen. Inmiddels heeft 86 procent van de bewoners in de Fruitbuurt ingestemd met de duurzaamheidswerkzaamheden.

De Bouwpraktijk
De overeenkomst wordt niet voor niets ondertekend op De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel: dit is een initiatief van ERA Contour om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelf op te leiden voor een baan in de bouw. Omdat ERA Contour vanwege de ketensamenwerking met Patrimonium Barendrecht én de nieuwbouwopgave bij de Stationstuinen in Barendrecht nog lang actief is in de regio, verkennen de partijen de mogelijkheid om ook in Barendrecht een Bouwpraktijk op te zetten en zo met elkaar nog meer sociale impact te maken.  

Peter Manders en Bianca Seekles ondertekenen de overeenkomst in De Bouwpraktijk

Stuur artikel door