Partnerschap met VRDRS en bouwpartners voor verduurzaming 9.000 woningen in regio Haaglanden

Vijf woningcorporaties, gebundeld onder de naam VRDRS*, zijn in de regio Haaglanden een langdurige samenwerking aangegaan. Zij gaan de komende jaren 9.000 sociale huurwoningen in de regio renoveren en verduurzamen. De combinatie ERA Contour & Dura Vermeer is een van de geselecteerde bouwpartners die de komende jaren de woningen gaat verduurzamen. En daar kijken we naar uit! Tot de andere bouwpartners behoren BAM Wonen, Buurtbouwers (combinatie Smits Vastgoedzorg & VORM) en Van Wijnen Stolwijk en Willems Vastgoedonderhoud. De bouwpartners werken gezamenlijk onder de naam De Bouwstroom. 

Krachten bundelen
Wout van der Waal, directeur Zuidwest bij BAM Wonen, zegt namens de bouwpartners: “Steeds vaker worden we als bouwers gevraagd onze krachten te bundelen om versneld sociale huurwoningen te verbeteren. Deze mooie opdracht van VRDRS sluit aan bij onze gezamenlijke ambities, biedt veel kansen én is uniek door de methodiek van samenwerken. De huurders van deze 5 corporaties kunnen ervan uitgaan dat hun woningen nu sneller energiezuiniger worden.”

Start voorbereidingen renovatie
Begin 2024 starten de voorbereidingen voor de eerste renovatieprojecten van De Bouwstroom renovatie & verduurzaming.

Verduurzamen in hoger tempo

“Het tempo van verduurzaming van sociale huurwoningen gaat omhoog. En dat is heel belangrijk in deze ingewikkelde tijd waar we in een wooncrisis zitten en de energielasten hoog zijn. Dit vraagt om betaalbare, goed geïsoleerd en duurzame woningen. Maar niet alleen dat. De Bouwstroom geeft ons de garantie op capaciteit bij deze 5 aannemers. Omdat we de 9.000 woningen in één keer aanbesteden, kunnen we met deze partijen een langdurige samenwerking opbouwen, werken we efficiënter, en standaardiseren we processen waar dat mogelijk is. Het tempo gaat dus omhoog! Extra belangrijk in deze ingewikkelde tijd, en voordelig voor alle partijen: niet te vergeten voor al onze huurders.”
Hilde Wüstefeld, teammanager Ontwikkeling van woningcorporatie Stedelink

* De afkorting VRDRS staat voor de woningbouwcorporaties: Vidomes, Rijswijk Wonen, De Goede Woning, Rondom Wonen en Stedelink.

Stuur artikel door