PARTIJEN TEKENEN VOOR REALISATIE UNIEK WOON- EN WERKGEBOUW IN NIEUW DELFT

23 mei 2016

Nieuw Delft pakt door met de ontwikkeling van een nieuw middelpunt voor wonen en ondernemen in Delft. Daarvoor ondertekenden op 17 mei jl. gemeente Delft, OBS en ERA Contour de grondovereenkomst voor het project Veld 5 - onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft in de spoorzone. Tevens tekenden ERA Contour en Amvest Investment Management de turnkey-koopovereenkomst. Het totale project wordt opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Fakton Capital heeft namens ERA Contour de plaatsing bij Amvest verzorgd. Nieuw Delft is straks een bijzonder project met een uniek woon- en werkconcept rijker. Een plek waar (internationale) kenniswerkers onder één dak de ruimte krijgen om succesvol te ontmoeten, te werken, te wonen en te ondernemen.

130 vrijesectorhuurwoningen
Project Veld 5 is een initiatief van ontwikkelende bouwer ERA Contour samen met belegger Amvest. Veld 5 ligt centraal op een markant punt in het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier vlakbij het nieuwe Centraal station Delft, de historische binnenstad en de TU Delft.

Het betreft drie woongebouwen gegroepeerd rond een plein met 130 vrijesector- huurappartementen met commerciële voorzieningen zoals horeca, dienstverlening, werkplekken voor start-ups en een fietsenberging op de begane grond, en een ondergrondse parkeergarage Kortom een plek waar wonen, werken en voorzieningen samenkomen en waar men elkaar kan ontmoeten op de gemeenschappelijke daktuinen en het openbare binnenplein. Architectenbureau Barcode is verantwoordelijk voor het ontwerp en Fakton Capital is ingeschakeld om te begeleiden op financieel en contractueel vlak. Naar verwachting start de bouw van het project in het derde kwartaal van 2017. De oplevering is gepland in de zomer van 2019.

Economisch vitaal Delft
Delft  investeert in een vitale economie. Kennis  is de motor van de lokale én de regionale economie. De basis van Delft is ijzersterk, door de aanwezigheid van grote kennisinstellingen, zoals Deltares, TNO en TU Delft, diverse incubators waaronder YES!Delft en kennisintensieve bedrijven, waaronder DSM, TOPdesk, Mapper Lithography en Applikon. Delft trekt nieuwe bedrijvigheid van buiten de stadsgrenzen aan. Dit nieuwe project draagt bij aan het (economisch) vestigingsklimaat van Delft.