Parteon en ERA Contour verrijken Zaandam met 70 Nul-Op-de-Meter huurwoningen

Woningcorporatie en ontwikkelende bouwer ondertekenen realisatieovereenkomst voor de bouw van 70 duurzame sociale huurwoningen

Zaandam wordt 70 duurzame nieuwbouwwoningen rijker. Hiervoor ondertekenden woningcorporatie Parteon en TBI-onderneming ERA Contour op woensdag 5 februari 2020 de realisatieovereenkomst. De nieuwe sociale huurwoningen komen aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam en worden allemaal nual-op-de-meter. De woningen hebben daarmee een zeer laag energieverbruik. Het ontwerp sluit goed aan bij de karakteristieken van de originele buurt. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de woningen. De woningen zijn ontworpen door Bureau070.

Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon: “Deze nieuwbouw in de Rosmolenwijk sluit goed aan bij onze ambities: huurders een duurzame, betaalbare en goede woning bieden. Het ontwerp sluit mooi aan bij het huidige straatbeeld en doet recht aan de karakteristieke uitstraling van de wijk. De nul-op-de-meterwoningen drukken de woonlasten en dat merken de huurders straks in hun portemonnee. In ERA Contour hebben we een enthousiaste en ervaren partner gevonden, samen zetten we vaart achter de realisatie.”  

“We vinden het geweldig om op deze plek in Zaandam 70 nieuwbouwwoningen te bouwen die allemaal nul-op-de-meter zijn. De bouw van deze woningen past bij de verduurzaming van de woningmarkt en we kijken ernaar uit om straks aan de slag te gaan”, aldus Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour.

Karakteristieke uitstraling door gevelpannen
De nieuwe eengezinswoningen aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam krijgen kenmerkende gevelpannen en accenten in het metselwerk bij de voordeur en de dakrand. Zo wordt er een karakteristiek uiterlijk gecreëerd. Alle woningen zijn aardgasvrij en krijgen lucht/water-warmtepompen. Factory Zero levert en installeert deze pompen in één inclusieve unit.

Vernieuwing Rosmolenwijk
De Belgischestraat en Kramerstraat maken onderdeel uit van de Rosmolenwijk; een echte Zaanse karakterwijk met een unieke historie. Er staat nog veel oude bebouwing van voor de Tweede Wereldoorlog en zelfs van rond de vorige eeuwwisseling. De wijk wordt op veel plekken vernieuwd. Oude woningen die in zeer slechte staat waren, zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten. Daarin zijn de karakteristieken van de originele buurt behouden. Inmiddels zijn er al 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is; sloop-/ nieuwbouw of renovatie. Woningcorporatie Parteon werkt hierbij samen met de gemeente Zaanstad en de bewoners van de stad.

Start bouwwerkzaamheden in voorjaar 2020
ERA Contour verwacht in het voorjaar 2020 te beginnen met de werkzaamheden voor de bouw van de woningen. Het nieuwbouwproject wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon en Jeroen Heijdra, directeur ERA Contour ondertekenen de realisatieovereenkomst voor de bouw van 70 nul-op-de-meter huurwoningen in Zaandam.

Stuur artikel door