OP NAAR EEN SCHONERE STAD MET CONVENANT ZERO EMISSIE STADSLOGISTIEK

04 dec 2020

Gemeente Rotterdam ondertekende met 56 partijen, waaronder ERA Contour, het convenant voor een slimmere en schonere stadlogistiek in Rotterdam. Een schoner Rotterdam betekent een fijnere woon- en werkomgeving en daar werken we bij ERA Contour heel graag aan mee! De ondertekening van het Convenant Zero Emissie Stadlogistiek (ZES) vond plaats op 1 december 2020 en gebeurde digitaal via een online event. Met de ondertekening van het convenant verbinden de gemeente en 56 partijen zich aan concrete acties om het gezamenlijke doel te behalen. En dat doel is slimme stadslogistiek met 0% CO2-uitstoot in Rotterdam. Samen zijn we op weg naar nul: nul inefficiënte ritten, nul opstoppingen en nul uitstoot.

Schonere stad betekent een fijnere leefomgeving
Bedrijfsleider Gerke Haisma ondertekende namens ERA Contour het Convenant Zero Emissie Stadlogistiek. Gerke is al langere tijd betrokken bij het project Zero Emissie Stadlogistiek en onlangs ook bij de eerste emissieloze autolaadkraan met aanhangwagen van maar liefst 50 ton. Over het convenant zegt hij het volgende: “Een schonere stad en het optimaliseren van bouwtransport binnen de stadsring van Rotterdam, daar werken we heel graag aan mee! Want een schonere stad betekent ook een fijnere en gezondere leefomgeving voor de bewoners van die stad. En daarom zijn we vanuit ERA Contour aangesloten bij het convenant Zero Emissie Stadlogistiek. Als echte stedelijke vernieuwers voelen we deze maatschappelijke noodzaak. Daarnaast sluit deze doelstelling aan bij onze visie op duurzaamheid en innovatie. Met een proactieve en positieve houding ga ik dan ook met veel passie en plezier de komende tijd hiermee verder aan de slag!”

Stimuleren van innovatie
Voor innovatie in stadslogistiek trekt Gemeente Rotterdam 2 miljoen euro uit. Elk vernieuwend, concreet en op korte termijn uitvoerbaar idee om de stadslogistiek – of onderdelen ervan – efficiënter of uitstootvrij te maken, kan in aanmerking komen voor de nieuwe subsidie Lab Zero Emissie Stadslogistiek. Zo stimuleert de gemeente slimme en schone stadlogistiek.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) zegt hierover: “Efficiënte en schone stadslogistiek draagt bij aan onze ambities voor een gezond, duurzaam en bereikbaar Rotterdam. De Lab ZES subsidie helpt ondernemers op weg om onnodige ritten te voorkomen en het overblijvende verkeer zo veel mogelijk elektrisch te maken.”

Deelnemers Convenant Zero Emissie Stadslogistiek tijdens online ondertekeningsevent