Omvangrijke renovatie Purmerhoek in Capelle a/d IJssel afgerond

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAFlats - een samenwerkingsverband van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour - ronden vandaag, na anderhalf jaar, de renovatie van wooncomplex de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel af. De buitenschil van het gebouw en alle 504 woningen zijn geïsoleerd en verduurzaamd. Ook aan de binnenzijde is gewerkt aan verbetering van het wooncomfort. Zo is in alle woningen het toilet vervangen en werden in een aantal gevallen een nieuwe keuken en badkamer geïnstalleerd.

Samenwerking met bewoners
Ook cosmetisch is de Purmerhoek grondig onder handen genomen. Jurgen Weerdenburg van Team ERAFlats: “We hebben het gebouw een meer open en toegankelijke uitstraling gegeven met glazen balustrades en moderne, transparante entrees. Dat draagt sterk bij aan een gevoel van veiligheid voor bewoners en bezoekers.” De werkzaamheden aan de Purmerhoek startten in 2019. Peter van Lieshout, directeur Wonen van Havensteder: “Wij willen met name de bewoners bedanken voor hun begrip en medewerking bij dit ingrijpende project. In de voorbereiding en tijdens de werkzaamheden hebben we voortdurend in contact gestaan met de bewonerscommissie. Het was een bijzonder prettige samenwerking.”

"Bewoners staan bij ons op 1 en we hebben hen vanaf de eerste ideeën betrokken bij de planvorming," aldus Hans van der Krogt van team ERAFlats. "Tijd om te ze bedanken en stil te staan bij de feestelijke oplevering van de nieuwe Purmerhoek. Maar daar moesten we in deze tijd helaas een andere invulling aan geven."

De geplande feestelijke oplevering van de vernieuwde Purmerhoek kreeg vanwege de coronamaatregelen een iets andere invulling. Alle bewoners ontvingen als dank voor hun medewerking een kratje met daarin een receptenboek, een schort, een pollepel en verse producten voor een heerlijke tomatensoep. “Wat een ontzettend leuk gebaar”, aldus één van de bewoonsters van de Purmerhoek. “Uiteraard heb je altijd wat overlast bij zo’n groot project, maar we zijn zeker blij met het resultaat!”

Een bewoner van de Purmerhoek ontvangt enthousiast een kratje met ingrediënten voor een heerlijke tomatensoep als bedankje voor haar medewerking tijdens de renovatie van de flat.

Alle bewoners van de Purmerhoek ontvingen als dank voor hun medewerking een kratje met ingrediënten voor een heerlijke tomatensoep.

Stuur artikel door