Nieuws

05 jul 2022

ERA Contour en Synchroon starten met de bouw van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren in Nieuw Delft

ERA Contour en Synchroon zijn gestart met de bouw van Porseleinen Hof en Porseleinen Toren in duurzaam deelgebied Nieuw Delft! Wethouder Frank van Vliet van Klimaat, Cultuur en Openbare Ruimte van Gemeente Delft verrichtte de feestelijke handeling tijdens het start bouw event op 30 juni 2022. De wethouder ontkurkte op ludieke wijze een fles champagne onder toeziend oog van kopers en projectbetrokkenen die de mijlpaal van het nieuwbouwproject meevierden.

08 jun 2022

KOM JIJ NAAR DE DAG VAN DE BOUW?

Zaterdag 18 juni 2022 is de jaarlijkse Dag van de Bouw, een de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen. Heb je altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen op de bouwplaats? Kom dan ons project Aquarius in Amstelveen bezoeken! 

13 mei 2022

318 WONINGEN RODE DORP DELFT WEER KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Met een gezellige plantenmarkt voor de bewoners van het Rode Dorp in Delft, vierden woningcorporatie Vestia en ERA Contour op woensdagmiddag 11 mei de afronding van de onderhoudswerkzaamheden. In het afgelopen jaar kregen de 318 woningen van de Diepenbrockstraat en omgeving een duurzame opknapbeurt. De woningen zijn nu comfortabeler, veiliger en energiezuiniger en hebben weer een frisse uitstraling gekregen.

12 mei 2022

DEELNEMERS ZETTEN EERSTE STAP IN BOUWCARRIÈRE BIJ DE BOUWPRAKTIJK

Met in hun vizier een baan in de bouw, startten op maandag 9 mei tien deelnemers uit de omgeving Rotterdam Ommoord bij De Bouwpraktijk. Een initiatief van woningcorporatie Havensteder en bouwer Team ERAflats, een samenwerking van TBI-onderneming ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. Op het bouwterrein naast de flat aan de Debijeweg waar momenteel verbeteronderhoud wordt uitgevoerd, staat de loods waar het allemaal gebeurt; de deelnemers kunnen hier kennismaken met alle disciplines die de bouw rijk is. In een traject van tien weken krijgen zij praktijklessen van de bouw- en installatiebedrijven die bij het verbeteronderhoud betrokken zijn. Het einddoel voor de deelnemers is op een duurzame manier terug te keren naar de arbeidsmarkt via een baan bij een van de bedrijven. “Ik ben heel blij om hier te zijn en wil veel leren” aldus één van de deelnemers.

20 apr 2022

PATRIMONIUM BARENDRECHT EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN REALISATIEOVEREENKOMST VOOR AANPAK 114 WONINGEN

In de modelwoning aan de Waalstraat in Barendrecht ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder bij Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij ERA Contour, de realisatieovereenkomst voor de aanpak van 114 woningen in de Rivierenbuurt in Barendrecht. De komende drie jaar werken beide partijen samen om woningen van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen. De woningen in de Rivierenbuurt zijn de eerste uit de samenwerking.

19 apr 2022

WOONINVEST SLUIT OVEREENKOMST MET ERA CONTOUR VOOR ONDERHOUD VAN ALLE ZORGGEBOUWEN

De komende drie jaar beheert ERA Contour de zorggebouwen van WoonInvest. Hiervoor tekenden Peter van Heeswijk (directeur-bestuurder WoonInvest) en Michel Ouwens (adjunct-directeur ERA Contour) op 13 april 2022 een overeenkomst. Daarbij is de intentie uitgesproken de overeenkomst bij goede resultaten met nog eens drie jaar te verlengen. Naast het beheer van de zorggebouwen voert ERA Contour ook het onderhoud van het kantoor van WoonInvest uit.

14 apr 2022

FEESTELIJKE START BOUW VAN 67 APPARTEMENTEN IN WEIDSE WEELDE, ZOETERMEER

De bouw van het appartementengebouw Weidse Weelde in Zoetermeer is gestart.  Wethouder Margreet van Driel van de gemeente Zoetermeer en directeur Job van Zomeren van ERA Contour gaven samen met de toekomstige bewoners van Weidse Weelde op 13 april 2022 het startsein voor de bouw van dit nieuwbouwproject. Het event was feestelijk aangekleed en zowel de projectbetrokkenen als de kopers vierden deze mijlpaal mee.

18 mrt 2022

VERKOOP VAN ‘T NIEUW KRALINGS HOFJE GESTART

De ontwikkeling van woningen in Nieuw Kralingen in Rotterdam is weer een stap verder. Op donderdag 17 maart startte de verkoop van ’t Nieuw Kralings Hofje: aan een brede Avenue komt de ingang naar een besloten en groen binnengebied met 17 aantrekkelijke hofwoningen. Nieuw Kralingen is de nieuwe, groene stadswijk tussen de Kralingse Plas en het bruisende centrum van Rotterdam. De bouw van de eerste van in totaal 800 woningen startte in december 2021. Heijmans Vastgoed en ERA Contour werken voor deze gebiedsontwikkeling samen in de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK) en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw. Ook werken ze hierin samen met Gemeente Rotterdam.

08 mrt 2022

ERA CONTOUR, NICE DEVELOPERS EN FOCUS REAL ESTRATE ONDERTEKEN KOOP- EN AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR DE KOMST VAN DE HUURWONINGEN IN SAWA

In het houten woongebouw SAWA komen 70 huurwoningen. Daarvoor ondertekenden wij, ERA Contour en Nice Developers, onlangs de koop- en aannemingsovereenkomst met Focus Real Estate.

21 dec 2021

ERA CONTOUR EN HEIJMANS STARTEN MET BOUW VAN NIEUW KRALINGEN IN ROTTERDAM

Op dinsdag 21 december 2021 gaf wethouder Bas Kurvers (Bouwen & Wonen) het feestelijke startschot voor de start bouw van het nieuwbouwproject Nieuw Kralingen. Na een lange voorbereiding en binnen een half jaar na het onherroepelijke bestemmingsplan begint daarmee de bouw van de 173 van in totaal 800 nieuwe woningen op deze bijzondere plek. In de stijlvolle stadswijk Nieuw Kralingen komt een breed aanbod aan woningtypen, van koopwoningen tot en met woningen in het middensegment en sociale huurwoningen. Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwbouwproject. Beide partijen werken voor deze gebiedsontwikkeling samen in de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK).