Nieuws

21 nov 2022

Bouw SAWA, eerste circulaire houten woongebouw, van start in Rotterdam

De bouw van SAWA is gestart. Daarmee komt het allereerste circulaire houten woongebouw van 50 meter hoog in Nederland een stuk dichterbij. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 november 2022 gaven de betrokken partijen het startsein voor de bouw van het bijzondere nieuwbouwproject op de Lloydpier in Rotterdam. In SAWA komen 50 middenhuur woningen, 20 vrije sector huurwoningen en 39 koopwoningen. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen.

18 nov 2022

ERA Contour, Synchroon en WonenBreburg slaan handen ineen voor sociale huurwoningen in Tuinen van Genta in Breda

ERA Contour slaat samen met Synchroon en WonenBreburg de handen ineen voor de komst van 36 sociale huurappartementen in Tuinen van Genta in Breda. Vanuit de VOF Tuinen van Genta, waarin ERA Contour en Synchroon vertegenwoordigd zijn, ondertekenden we samen met WonenBreburg een Koop-, Design- en Buildovereenkomst voor 36 sociale huurappartementen. Een waardevolle toevoeging aan het nieuwbouwplan.

17 nov 2022

Emborion Vastgoed en ERA Contour ondertekenen samenwerkingsovereenkomst eerste fase Fruitpacking District in Barendrecht

Emborion Vastgoed en ERA Contour gaan samenwerken voor de ontwikkeling en bouw van 550 woningen en voorzieningen. Dit vormt de eerste fase van Fruitpacking District, dat onderdeel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling De Stationstuinen in Barendrecht. Hiervoor ondertekenden beide partijen op 15 november 2022 een samenwerkingsovereenkomst. En werd er vol enthousiasme een boom geplant op de locatie van Fruitpacking District.

08 nov 2022

Tijdelijke huisvesting voor bewoners Schermerhoek bij verbeteronderhoud

Woningcorporatie Havensteder heeft 15 woonunits voor tijdelijke huisvesting geplaatst in de wijk Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Daar worden 504 woningen ingrijpend verbeterd en verduurzaamd door team ERAflats.

07 okt 2022

Feestelijke start bouw van ’t Suikerwerk in Bergen op Zoom

We zijn gestart met de bouw van nieuwbouwproject ’t Suikerwerk in Bergen op Zoom! Wethouder Joey van Aken en ERA Contour directeur Job van Zomeren gaven samen met de toekomstige bewoners op 5 oktober 2022 het startsein voor de bouw van het woningbouwproject.

14 sep 2022

hoERA! Wij zijn jarig!

Het is het oprichtingsjaar van ERA Contour. 9 september 1964 op precies te zijn. ERA staat voor van Eesteren Rationele Aanpak. Ontstaan uit het gedachtengoed van Cornelis van Eesteren, architect en stedenbouwkundige. In rap tempo bouwden we grote aantallen appartementen, bekend als de ERA-flats. Er is er tot nu toe nog niet ééntje gesloopt! De bouwwijze is revolutionair; zeker voor die tijd. En door de vrijheid in indeling van de woningen, stond ook toen al de klant centraal.

13 sep 2022

Verduurzaming en groot onderhoud Westeinde officieel van start!

De verduurzaming en het groot onderhoud aan 134 portiekwoningen aan het Westeinde in Delft is gestart. ERA Contour en Vidomes openden officieel het bouwterrein, gelegen in de binnentuin. Met de werkzaamheden worden de woningen energiezuiniger en bereiden we ze voor op de toekomst.

12 sep 2022

ERA Contour en Synchroon starten met bouw van altijd-op-vakantie-woonwijk Happy Days in Zoetermeer

ERA Contour en Synchroon zijn in Zoetermeer gestart met de bouw van de eerste fase van de bijzondere, anders-dan-anders-midden-in-de-natuur-buurt Happy Days! De start van de bouwwerkzaamheden werd op 9 september 2022 gevierd, samen met de toekomstige bewoners en wethouder Ronald Weerwag van Gemeente Zoetermeer. En omdat in Happy Days alles draait om de natuur, werd dit niet gedaan met het heien van een paal, maar met het planten van drie bomen.

09 sep 2022

Feestelijke oplevering nieuwbouw Hoflaan en Weidehof met nieuwe bewoners

In aanwezigheid van bewoners, vertegenwoordigers van betrokken partijen en projectteamleden zijn de 74 nieuwe woningen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden opgeleverd. Wethouder Julius Terpstra van de gemeente Leiden sprak trots: “Woningen bouwen is meer dan stenen stapelen. Het gaat ook om het creëren van een fijne woonplek.” Aan de Hoflaan en Weidehof zijn niet alleen meer woningen gekomen, maar door onder andere de brede galerijen, open tuinen en een doorkijkje naar de speeltuin, is het ook echt een plek geworden waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

26 aug 2022

Verkoop Aan de Boezem II in Nieuw Kralingen gestart!

Het nieuwste deelgebied in Nieuw Kralingen Aan de Boezem II is vanaf nu in verkoop: maar liefst 11 verschillende woningtypes verdeeld over 36 woningen vind je hier terug. Aan de Boezem II is straks een van de mooiste plekjes van Nieuw Kralingen. Hier woon je aan de Boezem of misschien wel aan de vijver en natuurlijk vlakbij de Kralingse Plas en het Kralingse Bos.