NIEUWE WOONBUURT IN SCHELDEVESTING BERGEN OP ZOOM FEESTELIJK GEOPEND

02 mei 2016

Vrijdagmiddag was het feest in ScheldeVesting. Toekomstig bewoners van De Nieuwe Kaai en Waterveste namen uit handen van wethouder Patrick van der Velden de symbolische sleutel in ontvangst van hun nieuwe buurt. Projectontwikkelaar Bolton Ontwikkeling levert de komende weken als eerste de 42 woningen in Waterveste op, gevolgd door ERA Contour met 23 nieuwe stadswoningen.

De ontwikkeling van de grootschalige wijkvernieuwing ScheldeVesting bestaat uit zes deelgebieden die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in verschillende gebieden. Onder andere De Nieuwe Kaai en Waterveste maken deel uit van gebied De Nieuwe Vesting. De Nieuwe Kaai II en III worden momenteel voorbereid. Verder makende deelgebieden Smitsvest, Paravicini, Bij de Ham en Op de Weele  ook  deel uit van De Nieuwe Vesting in ontwikkeling.

De samenwerkende partijen streven ernaar om van ScheldeVesting een aantrekkelijk woon-, werk- en recreatiegebied te ontwikkelen met karakter. Het karakter van de rijke historie van het gebied blijft zo veel mogelijk behouden door passende architectuur te realiseren, oude vestingmuren in ere te herstellen en goed aan te sluiten op de bestaande stedenbouwkundige structuur.

Verder bouwen aan De Nieuwe Vesting
De Nieuwe Vesting is nog niet klaar. In de zomer van 2016 start ERA Contour met de bouw van de Nieuwe Kaai II die bestaat uit 26 stadswoningen. Er zijn nog een aantal kadewoningen beschikbaar. Deze zijn te koop vanaf

€ 295.000,- v.o.n. De start bouw van de 10 woningen van Waterveste fase 2 vindt dit najaar plaats. Ook hier zijn nog enkele woningen te koop.

Meer informatie over het woningaanbod van De Nieuwe Kaai en Waterveste is te vinden op www.denieuwekaai.nl  en www.waterveste.nl.  Wilt u meer weten over de deelgebieden van Scheldevesting, ga dan naar www.scheldevesting.nl.