NIEUWE HAAGSE WIJK RONDOM VOORMALIG KLOOSTER KRIJGT VORM

08 okt 2015

In het Haagse Moerwijk ontwikkelt en bouwt TBI-onderneming ERA Contour flink door aan de nieuwe wijk Kloosterbuuren. Op donderdag 8 oktober werd de start van de bouw van de tweede fase van deze bijzondere buurt gevierd. Wethouder Joris Wijsmuller, onder meer verantwoordelijk voor Stadsontwikkeling en Wonen, sloeg onder toeziend oog van kersverse en toekomstig bewoners en betrokken partijen de eerste paal. Fase 2 omvat 61 woningen die in no-time zijn verkocht.

De nieuwe buurt Kloosterbuuren ligt tussen de Raaphorstlaan, Middachtenweg en Grovestinstraat in. In totaal komen hier 118 nieuwbouwhuizen rondom het oude kloosterterrein in Moerwijk. ERA Contour starten de ontwikkeling in 2012 samen met Haag Wonen, gemeente Den Haag en Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De eerste fase van in totaal 57 eengezinswoningen is deze zomer opgeleverd.

De kwaliteit van Kloosterbuuren is niet onopgemerkt gebleven, zo blijkt uit de succesvolle en zeer snelle verkoop van de tweede fase van dit project. De woningen hebben een woonoppervlak van 115 tot 154 m2. De verkoopprijzen variëren van € 199.500,- tot € 232.750,- v.o.n. Alle woningen zijn verkocht of staan momenteel onder optie.

Het voormalige klooster fungeert als middelpunt van de buurt en was tevens inspiratie voor de architectuur en uitstraling van de woningen. Dit levert niet alleen een karakteristieke buurt op maar ook een autoluwe en leefbare wijk. Het is de bedoeling de tweede fase in de zomer van 2016 op te leveren.