NIEUWBOUWPROJECT WEIDSE WEELDE KOMT EEN STAP DICHTERBIJ

09 jul 2020

Gemeente Zoetermeer en ERA Contour ondertekenen koop- en realisatieovereenkomst voor de start van woningbouwproject Weidse Weelde

Gemeente Zoetermeer en ERA Contour ondertekenden op 8 juli 2020 de koop- en realisatieovereenkomst voor woningbouwproject Weidse Weelde in Oosterheem in Zoetermeer. Daarmee komt de realisatie van 19 royale eengezinswoningen in Dudok-stijl een stap dichterbij. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied en de bouw van de woningen. Dat doet de ontwikkelende bouwer namens de Bouwcombinatie Zoetermeer Oosterheem. Edward van Dongen is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

In Weidse Weelde komen 19 royale eengezinswoningen die zich kenmerken door stijlvolle gevels, krachtige lijnen, traditionele materialen en hoge bakstenen schoorstenen, allemaal in de architectuurstijl van Dudok. Toekomstige bewoners kunnen hier straks genieten van volop rust en ruimte én hebben ook nog eens natuurgebied Bentwoud in hun achtertuin.

“Deze locatie heeft al langere tijd een woonbestemming,” zegt wethouder Margreet van Driel van Grondzaken. “Wij zijn blij dat ERA Contour deze 19 eengezinswoningen gaat bouwen. De woningen leveren een mooie bijdrage aan het woningbouwprogramma van de Gemeente Zoetermeer.”

“We vinden het fantastisch dat we binnenkort gaan starten met de bouw van Weidse Weelde in dit gebied. We zijn hier al wat jaren mee bezig en het is fijn om te zien dat er straks een nieuw en groenrijk woongebied staat waar mensen fijn kunnen leven, wonen en wandelen,” vertelt Job van Zomeren, directeur bij ERA Contour.

Royaal woonoppervlak zorgt voor volop ruimte
Met een woonoppervlakte van 171m2 tot maar liefst 214m2 bieden de woningen in Weidse Weelde toekomstige bewoners zeeën van ruimte. In het gebied komen er 6 drie-onder-een-kapwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 7 vrijstaande woningen.

Start bouw na de zomervakantie 2020
ERA Contour verwacht na de zomervakantie 2020 te starten met de bouw van de eengezinswoningen. Naar verwachting is de oplevering van de eerste woningen eind 2021. Meer informatie over het project is te vinden via https://www.weidseweeldezoetermeer.nl.

Margreet van Driel, wethouder Grondzaken Gemeente Zoetermeer en Job van Zomeren, directeur ERA Contour ondertekenen de koop- en realisatieovereenkomst voor Weidse Weelde

Artist impression Weidse Weelde gevel voorzijde woningtype A en B

Artist impression Weidse Weelde gevel woningtype C en D

Artist impression Weidse Weelde gevel woningtype E