NIEUWBOUWPROJECT HET GROENE HART BEREIKT HOOGSTE PUNT VAN FASE 2

17 dec 2018

BPD en ERA Contour starten met bouwfase 3

Het nieuwbouwproject Het Groene Hart in Zoetermeer bereikte op vrijdag 14 december het hoogste punt van de bouw van de woningen van fase 2. Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer verrichtte de officiële handeling door een prefab-element te plaatsen in een woning waarmee het hoogste punt werd bereikt. Dezelfde dag startte eveneens de bouw van fase 3 van het nieuwbouwproject.

Het Groene Hart fase 2 bestaat uit 19 woningen en fase 3 uit 16 woningen. Het nieuwbouwproject is een samenwerking tussen ERA Contour en BPD.

Proosten op een voorspoedige bouw
De mijlpaal van het bereiken van het hoogste punt van fase 2 en het starten van de bouw van fase 3 werd feestelijk aangekleed. Alle kopers van Het Groene Hart fase 2 en 3 waren hierbij aanwezig en woonden het officiële moment bij. Na een kort welkomstwoord, brak het moment aan voor de officiële handeling door wethouder Rosier. Na het bereiken van het hoogste punt werd er getoost op een mooie toekomst en een voorspoedige bouw. Kopers hadden tijdens de gezellige borrel de mogelijkheid om uitgebreid kennis met elkaar te maken.

Duurzame woningen aan het water
Het Groene Hart is onderdeel van de duurzame woonwijk Romantisch Waterzicht. De twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s van fase 2 en 3 staan aan het water rondom een groot, groen aangelegd plantsoen. Veel woningen hebben zonnepanelen op het dak en zijn duurzaam. In fase 2 en 3 zijn alle twee-onder-een-kapwoningen uitgerust met duurzame installaties die de energieprestatie verbeteren. Alle woningen krijgen namelijk een EPC van 0.