Nieuwbouwproject Bergse Buren komt een stap dichterbij

Woningcorporatie Stadlander en ERA Contour ondertekenden op 14 oktober 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor woningbouwproject Bergse Buren in de wijk Fort-Zeekant in Bergen op Zoom. Daarmee komt de nieuwbouw van 118 duurzame eengezinswoningen een stap dichterbij. Bij het ontwikkelen van de 28 koopwoningen en 90 huurwoningen zijn beide partijen betrokken. ERA Contour zal de woningen bouwen. Architectenbureau Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

Bergse Buren verrijkt Bergen op Zoom met een nieuwe groene woonbuurt. Eén die helemaal past binnen het volkse karakter van Fort-Zeekant. Zo beschikken de 118 eengezinswoningen over elementen die erg herkenbaar zijn voor de wijk. Denk aan bijzondere kopgevels, dakkapellen, luiken en ramen met roetjes. Er komen zowel koop- als huurwoningen in het gebied, allemaal in dezelfde uitstraling.

Bijzonder is dat iedere straat binnen Bergse Buren een eigen identiteit krijgt, met bijvoorbeeld een bankje in de voortuin, een typisch Bergs stoepje voor de deur of bloembakken die zorgen voor extra groen en kleur in de wijk.
De nieuwe woonbuurt biedt plaats aan mensen in verschillende levensfasen. Zo komen er onder andere levensloopbestendige woningen met een volledig woonprogramma op de begane grond en aan de rand van het project staan er straks acht twee-onder-een-kapwoningen.

Versterken saamhorigheid in de wijk
“Met de eerdere sloop van 124 woningen hebben we een behoorlijk gat geslagen in Fort-Zeekant. We zijn daarom blij dat we hier nu een mooie woonbuurt kunnen realiseren,” zegt vastgoedontwikkelaar Kimberley Willems van Stadlander. “Met de komst van deze woningen hopen we de saamhorigheid, die zo kenmerkend is voor deze wijk, te versterken.”

Fijne ontmoetingsplekken
“In Bergse Buren staat ontmoeten centraal. Zowel in het woningontwerp als in de openbare ruimte creëren we plekken waar huidige en toekomstige bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zoals het bankje naast de voordeur, maar ook de groene wadi die straks een perfecte speelplek is voor kinderen. Zo willen we het ons-kent-ons-gevoel terugbrengen. Het hebben van fijne buren is namelijk ontzettend belangrijk om je thuis te voelen in een buurt,” vertelt Arjan de Groot, projectontwikkelaar bij ERA Contour.

Start bouw na de zomer van 2021
ERA Contour verwacht in het voorjaar van 2021 te starten met de verkoop van de koopwoningen en na de zomervakantie 2021 te beginnen met de bouw. De verhuur van de huurwoningen start op een later moment, een half jaar voor de oplevering medio 2022. Meer informatie over het project is te vinden via www.bergseburen.nl.

Artist impressie Bergse Buren

Stuur artikel door