Nieuw familiehuis Daniel den Hoed in Little C

Little C wordt niet alleen een uniek stukje NYC aan de Rotterdamse Coolhaven voor bewoners, ondernemers en bedrijven. Little C biedt straks ook ruimte aan het nieuwe Familiehuis van Daniel den Hoed, dat naar het naastgelegen Erasmus MC verhuist. Afgelopen maandag tekenden de directies van het Familiehuis en TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren de overeenkomst voor de realisatie hiervan. Het nieuwe Familiehuis krijgt zes etages in Little C voor familie van kankerpatiënten die in het Erasmus MC in behandeling zijn. Hier kunnen zij even ontsnappen aan de omgeving van het ziekenhuis, maar zijn – met een nieuw geplande loopbrug – wel op ‘zwaai-afstand’ van hun dierbare.

“We zijn blij dat we het nieuwe Familiehuis zo dicht bij het Erasmus MC kunnen realiseren”, aldus Rachel Maréchal, directeur Familiehuis. Daar sluiten Job van Zomeren van ERA Contour en Ton Vaags van J.P. van Eesteren zich bij aan: “Wij zijn blij dat ze ons hebben gevraagd het pand op deze plek te realiseren. Een prettige plek waar familie van patiënten kan ontsnappen aan het ziekenhuis. Familie heeft het al zwaar genoeg als hun geliefde partner of kind in behandeling is. En als er iets is, zijn ze via de loopbrug zo weer terug in het ziekenhuis. Dat is een geruststellende gedachte.”

Niet Zonder Jou
De totale kosten voor de realisatie van het nieuwe Familiehuis bedragen circa € 9 miljoen. Een deel daarvan wordt gefinancierd vanuit het eigen gespaarde vermogen van de stichting Familiehuis en een gift van de stichting Roparun van € 1,75 miljoen. Het resterende bedrag van ca € 2 miljoen hoopt de stichting met behulp van particulieren, bedrijven en vermogensfondsen te vergaren. Daarvoor is in 2016 de fondsenwervende campagne ‘Niet Zonder Jou’ gestart: www.nietzonderjou.nl. Hier kun je doneren of een actie starten.

Little C
Volgens planning wordt Little C – en het Familiehuis – opgeleverd in 2020. Naast het Familiehuis komen er circa 300 lofts en appartementen (koop en vrije huur), en 10.000 m2 aan werkruimte. Ook de buitenruimte van Little C wordt een fijne plek, met o.a. ontmoetingspleinen en een stadspark aan het water.

Kijk voor meer informatie op: www.littlecoolhaven.nl

Stuur artikel door