NA SUCCESVOLLE START TWEEDE FASE 'HET STRAATJE' IN VERKOOP

28 jun 2016

Terwijl op de bouwplaats de eerste gevels van nieuwbouwproject Het Straatje fase 1 in Delft zichtbaar worden, is op 23 juni het startschot gegeven voor de verkoop van de volgende 19 eengezinswoningen aan de rand van het historische stadscentrum van Delft.

De 19 eengezinswoningen van het tweede stuk van Het Straatje krijgen, net als de woningen uit de eerste fase, een bijzonder gevarieerd gevelbeeld. De basis is een drielaags woonhuis van circa 134 m2 woonoppervlakte en circa 45 m2 aan buitenruimte gelegen boven een halfverdiepte stallingsgarage. In Het Straatje kiest de toekomstige bewoner niet alleen de binnenkant, ook is hij ‘architect’ van de buitenkant van de woning. Zo kan men kiezen uit 6 gevels van 3 verschillende architecten. Van een bijna volledige glazen en strakke gevel, modern herenhuis, tot een stoer pakhuis of oud-Hollandse gevelwoning. De gekozen gevel kan men vervolgens op eigen smaak brengen met de favoriete baksteenkleur en gevelaccessoires. Denk daarbij aan een natuurstenen plint, daklijsten, pleisterwerk of zelfs een uitbreiding, door te kiezen voor een dakopbouw en dergelijke.

Intiem wonen met een echt stedelijke sfeer

Het Straatje is een moderne weerspiegeling van de prachtige historische Delftse binnenstad. Ontwikkelaars Heijmans en ERA Contour hebben zich dan ook laten inspireren door het beroemde straatje van de Delftse Meester Johannes Vermeer en een vertaling gemaakt naar anno nu. In Het Straatje is het intiem wonen met een echt stedelijke sfeer, maar dan wel heel comfortabel, modern en duurzaam. En natuurlijk met veel afwisseling in het gevelbeeld. Want ook in de 16e eeuw bepaalde de eigenaar zelf hoe het huis eruit kwam te zien. En dat is vandaag de dag niet anders!

Het woonconcept Het Straatje is geheel in lijn met de wens die de gemeente Delft heeft uitgesproken om de Coendersbuurt in Delft vraag gestuurd te ontwikkelen. Hier krijgen kopers veel vrijheid en ruimte om het huis te bouwen dat voldoet aan hun woonwensen, zo ook in Het Straatje. ERA Contour en Heijmans hebben veel ervaring met co-creatie en mede-opdrachtgeverschap in de woningbouw. Zo hebben zij de krachten gebundeld om met alle aanwezige expertise en kennis samen met de toekomstige bewoners een prettige en duurzame buurt te realiseren in ‘Het Straatje’ en de Coendersbuurt.

Start verkoop fase 2

Op donderdagavond 23 juni is de verkoop gestart van Blok D van Het Straatje. Alle woningen beschikken over een ruim terras op het dek van de stallingsgarage. De mogelijkheid bestaat om een privé-parkeerplaats te kopen in de garage bij de eigen woning. Geïnteresseerden kunnen zich tot 4 juli 13.00 uur inschrijven op een specifiek bouwnummer waarna de toewijzing volgt. Kijk voor meer informatie over de woningen op: www.hetstraatje.nl. Meer informatie over de ontwikkelingen in de Coendersbuurt is te vinden op: www.nieuwdelft.nl