NA SUCCESVOLLE START NU OOK TWEEDE FASE NIEUWE KAAI IN VERKOOP

17 dec 2015

Terwijl op de bouwplaats de casco’s voor de eerste fase van nieuwbouwproject de Nieuwe Kaai in Bergen op Zoom worden gemonteerd, ondertekenen TBI-onderneming ERA Contour en gemeente Bergen op Zoom de overeenkomst voor de tweede fase van het project. Daarmee is tevens het startschot gegeven voor de verkoop van de volgende 26 eengezinswoningen aan de rand van het historische stadscentrum. Vol trots overhandigde directeur Job van Zomeren het eerste exemplaar van de verkoopbrochure van de Nieuwe Kaai aan wethouder Patrick van der Velden.

De 26 eengezinswoningen van het tweede stuk van de Nieuwe Kaai hebben, net als de andere 23 woningen uit de eerste fase, een bijzondere opzet en ligging. De Nieuwe Kaai vormt het verlengstuk van het historische stadscentrum en draagt bij aan de grote stedelijke ontwikkeling van ScheldeVesting in Bergen op Zoom. De karakteristieke woningen worden gebouwd aan de rand van het ruim 800 jaar oude centrum en sluiten goed aan op de bestaande stedenbouwkundige structuur. De architectuur is geinspireerd op de historische gebouwen en monumenten uit de buurt, zoals het naastgelegen Arsenaal.

In oktober 2015 startte ERA Contour met de bouw van de 23 eengezinswoningen van de eerste fase, waarvan inmiddels 85% is verkocht. Naar verwachting worden deze woningen het tweede kwartaal van 2016 aan de toekomstige bewoners opgeleverd. Op vrijdag 18 december om 12.00 uur start de verkoop voor het tweede stuk van de Nieuwe Kaai. Naast de vertrouwde woningtypes zoals aan de Kade en in het Hof wordt er ook een nieuw type woning geintroduceerd: de Prinsekaai. De prijzen van de huizen variëren van € 219.500,- tot € 399.500,- v.o.n.

De woningen in de Nieuwe Kaai worden gerealiseerd volgens het concept lekkerEIGENhuis van het TBI WOONlab. Met lekkerEIGENhuis kan in korte tijd een woning gebouwd worden. De snelle bouwtijd is onder meer mogelijk doordat lekkerEIGENhuis wordt samengesteld met pre-gefabriceerde bouwelementen. Alle woningen zijn ontwikkeld in een co-creatieproces waarbij de toekomstig bewoners zelf konden meedenken over hun woning. In een aantal woonworkshops deelden geïnteresseerden hun woonwensen met het team van ERA Contour en de interieurarchitecten van Ontwerpplek.

Meer informatie over de Nieuwe Kaai staat op de website www.denieuwekaai.nl.