MOVING UP DE PIJP GENOMINEERD VOOR ZUIDERKERKPRIJS 2016

27 okt 2016

Moving Up De Pijp is sinds gisteren – 26 oktober 2016 – weer een stapje dichterbij de Zuiderkerkprijs. Van de tien genomineerde projecten zijn er nu nog maar drie in de race. En Moving Up De Pijp is er daar één van!

Op woensdag 7 december, na 17.00 uur, wordt het winnende project bekendgemaakt tijdens het evenement “De Prijzen 2016”. Wethouder Eric van der Burg zal die dag de Zuiderkerkprijs uitreiken aan de architect en opdrachtgever van het winnende project.

Bezoek van de jury
Het nieuwbouwproject, waarbij zeven designappartementen worden gerealiseerd boven metrostation De Pijp, werd onlangs al voorgeselecteerd voor de Zuiderkerkprijs 2016, samen met negen andere projecten. Op dinsdag 25 oktober bezocht de jury van de Zuiderkerkprijs met veel interesse de voorgeselecteerde projecten. Bij elk project kregen zij een rondleiding en stelden zij hun vragen.

De genomineerden
Naast Moving Up zijn de volgende twee projecten genomineerd:

De Smaragd
Architect: M3H Architecten
Opdrachtgever: de Alliantie

PATCH22
Architect: FRANTZEN et al architecten
Opdrachtgever: Lemniskade

Juryrapport
De motivatie voor de nominaties en de mening van de jury over alle voorgeselecteerde projecten kun je terugvinden in het boek “Gebouwd in Amsterdam, Projectenboek 2015-2016”. Dit boek wordt uitgereikt aan alle aanwezigen op 7 december en de inhoud is daarna te zien op www.gebouwdin.amsterdam.nl.