LAATSTE TOP OP NIEUWBOUW RODE DORP ALPHEN AAN DEN RIJN GEPLAATST

10 sep 2021

Woonforte en ERA Contour staan stil bij volgende mijlpaal vernieuwing buurt

Met het plaatsen van de laatste top op de gebouwde casco’s, werd op donderdag 9 september een volgende mijlpaal bereikt in de vernieuwing van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn. De tot nu toe gebouwde casco’s van de nieuwe eengezinswoningen uit de eerste fase hebben daarmee allemaal hun hoogste punt bereikt. Dat vierden woningcorporatie Woonforte en ERA Contour op de bouwplaats met alle vaklieden.  

Na de sloop van de oude woningen in de karakteristieke Alphense volksbuurt is ERA Contour in april van dit jaar gestart met de nieuwbouw van de 47 woningen uit de eerste fase. Inmiddels staan de casco’s en worden de contouren van de vernieuwde buurt langs de Jan Nieuwenhuijzenstraat, Brittenruststraat, Goeman Borgesiusstraat en Grijpensteinstraat steeds beter zichtbaar. Bij een deel van de woningen zijn de dakkappen al geplaatst en is het metselwerk zelfs al gestart. Op 9 september is ook het laatst gebouwde casco voorzien van een top. In november worden de allerlaatste vier woningen uit fase I in één keer opgebouwd. Die volgen zo laat omdat er anders geen ruimte is voor de logistiek op de bouwplaats.

Nog twee fases sloop en nieuwbouw
In deze eerste fase verrijzen 47 energiezuinige eengezinswoningen met typerende rode daken, naar een ontwerp van Bloemen Architecten. De woningen worden in het voorjaar van 2022 opgeleverd aan Woonforte. Daarna volgt de sloop en nieuwbouw van de woningen in achtereenvolgens fase II en III. In fase II bevinden zich de woningen aan de Brittenruststraat en Hugo de Grootstraat en in fase III bevinden zich de woningen aan de Karel Doormanstraat. In totaal bouwt ERA Contour 172 nieuwe huurwoningen voor Woonforte in het Rode Dorp.

  • De laatste top wordt op het casco gehesen | Beeld: Woonforte

  • De laatste top wordt geplaatst | Beeld: Woonforte

  • De laatste top wordt geplaatst | Beeld: Woonforte

  • Artist impression van de nieuwe woningen in het Rode Dorp | Beeld: Bloemen Architecten