Klimaatneutrale woonwijk Karspelhof in Amsterdam Zuidoost is officieel opgeleverd 

Bewoners ontvangen elektrische deelauto’s als welkomstgeschenk

Amsterdam Zuidoost is een woonwijk rijker en wel één die klimaatneutraal is, namelijk Karspelhof. Woningcorporatie Syntrus Achmea, ontwikkelaar Synchroon en ERA Contour, verantwoordelijk voor de bouw van de woningen, vierden samen met de bewoners op 13 december 2018 de oplevering van de nieuwe Amsterdamse woonwijk. Tijdens het feestelijke moment ontvingen bewoners van Karspelhof elektrische deelauto’s als welkomstgeschenk van mobiliteitsaanbieder We Drive Solar. Dit met oog op het creëren van een duurzame woonwijk, nu en in de toekomst.

Karspelhof bestaat uit 150 eengezinswoningen, waarvan 50 koopwoningen en 100 huurwoningen die via Syntrus Achmea worden verhuurd. 

Klimaatneutrale woning in alle opzichten 
De woningen, die door Geurst en Schultz architecten zijn ontworpen, zijn in alle opzichten energieneutraal. Zo zijn deze voorzien van goede isolatie, groene materialen en beschikken ze over zonnepanelen op het dak. Bovendien wordt de warmte uit het douchewater hergebruikt voor het opwekken van nieuwe energie.

Elektrische deelauto’s om automobiliteit te verminderen 
Het verminderen van de automobiliteit is een essentieel speerpunt in de ontwikkeling van Karspelhof. Om dit ook te realiseren, ontvangen de bewoners van Karspelhof 100% elektrische deelauto’s. Hiervoor sloegen Syntrus Achmea en Synchroon de handen ineen met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar.

De bewoners van Karspelhof krijgen de mogelijkheid om hun eerste of tweede auto te vervangen door een deelauto waarbij zij alleen betalen voor het gebruik. De elektrische deelauto’s hebben een grote actieradius en worden opgeladen door zonne-energie. De auto’s zijn bovendien stil, schoon en goedkoop in gebruik. Alle bewoners van de 150 woningen ontvangen een mobiliteitsaanbod voor een periode van 3 jaar.

Rijden, leven en werken op de zon
We Drive Solar zet de elektrische deelauto’s in als buffer van de opgewekte zonne-energie uit het gebied. Hiermee wordt rijden, leven en werken op de zon realiteit in Karspelhof. De deelmobiliteit in Karspelhof is in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam tot stand gekomen. 

Bewoners Karspelhof ontvangen een elektrische deelauto van We Drive Solar

Onthulling van de elektrische laadpaal

Voorgevel eengezinswoning Karspelhof

Stuur artikel door