INFORMATIEAVOND 'VELD 5' NIEUW DELFT

22 dec 2016

Nieuw Delft pakt door met de ontwikkeling van 130 huurappartementen in combinatie met kleine units op de begane grond voor bijvoorbeeld horeca, dienstverlening en werkplekken voor startende bedrijven op de Veld 5 locatie. Dit is een markant punt in het Van Leeuwenhoekkwartier; vlakbij het nieuwe station en de historische binnenstad. Deze centrumlocatie zal daarmee uit groeien tot de nieuwe woonplek voor werknemers van kennisintensieve bedrijven en start-ups. Eind 2016 wordt de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De start bouw is voorzien in september 2017.

Inloopavond
Nu meer bekend is over het ontwerp, het programma, de inrichting van de openbare ruimte en de bereikbaarheid tijdens de bouw, werd op woensdag 14 december een vrije inloopavond gehouden voor direct omwonenden. Aan de hand van de planmaquette, concept impressies en bouwtekeningen kregen de geïnteresseerde bezoekers een goed beeld van de opzet en uitstraling van het plan, de bouwwerkzaamheden en de tijdelijke inrichting van het gebied tijdens de bouw. De inloopavond werd, net als de eerste avond in maart, goed bezocht.

Het ontwerp
Naast de woningen en werkunits komen er een daktuin, ondergrondse parkeergarage, fietsbergingen en een opvallend binnenplein grenzend aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Door architectenbureau Barcode is dit woon/werkconcept vertaald naar een ontwerp, bestaande uit drie gebouwen gegroepeerd rond dit binnenplein. Het binnenplein vormt het hart van het plan en zal fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek. Vanuit de binnenstad, de toekomstige Ireneboulevard, de Engelsestraat en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark is deze plek vanaf iedere kant makkelijk te bereiken. Dit duurzame plan met een energieprestatiecoëfficiënt (epc) van 0,2 krijgt een omvang van circa 17.800 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

Kennisstad Delft
Het woon/werkplan op de Veld 5 locatie draagt bij aan de ambitie van Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en hun werknemers. Uit onderzoek blijkt dat deze groep graag wil wonen vlakbij het centrum, in een huurwoning, in een gebouw dat ontmoeting en de mogelijkheid om samen te werken faciliteert en waar men naar behoefte voorzieningen met elkaar deelt. Op dit gebied is in Delft weinig aanbod op dit gebied. Dit project voorziet in die behoefte en geeft (startende) bedrijven en hun medewerkers volop de kans om zich (weer) te huisvesten in Delft.

Betrokken partijen
In de samenwerking met OBS en Gemeente Delft, neemt ERA Contour de rol in van ontwikkelaar en bouwer. Amvest wordt eigenaar en verhuurder van het hele programma, inclusief  de 130 appartementen. Barcode is betrokken als de architect voor het plan.