Hoogste punt bereikt bij bouw BUUR Utrecht

Met de opleveringen van de eerste appartementen al langzaam in zicht, werd op donderdag 23 februari een bijzondere mijlpaal gevierd op de bouwplaats van BUUR in Leidsche Rijn, Utrecht: ERA Contour bereikte het hoogste punt van de bouw. Feestelijk werden de vlaggen van de bouwer en opdrachtgevers Wonam, Portaal, Woonin en Woonhave gehesen.

Hoogste punt bereikt met stort dak op bovenste verdieping
Donderdag werd de vloer gestort van de 9e verdieping, de hoogste verdieping van het totale plan. Om stil te staan bij dit bijzondere moment, werden de vlaggen gehesen én trakteerden de opdrachtgevers alle vaklieden op een overheerlijke pizza, om ze te bedanken voor hun werk.

454 appartementen in 3 woongebouwen
BUUR wordt gerealiseerd in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, tussen de Vaduzdijk, Grauwaartsingel en Centrumboulevard. Het project bestaat uit 3 gebouwen met in totaal 454 appartementen, waarvan 314 voor de sociale huur en 140 voor de middenhuur. Ook is er een parkeergarage onder een deel van de gebouwen en op de begane grond zijn verschillende voorzieningen. De architectenbureaus Dam & Partners, NwA Architecten en Jo Coenen Architects & Urbanists ontwierpen elk een deel van het complex.

Eerste opleveringen in zomer 2023
ERA Contour startte in opdracht van de 4 partijen in december 2020 met de bouw van het project. De eerste twee woongebouwen langs de Vaduzdijk zijn beide 6 verdiepingen hoog. Deze gebouwen zijn al volledig uit de steigers. De eerste appartementen van deze gebouwen worden in de zomer van 2023 opgeleverd aan Wonam, Portaal, Woonin en Woonhave. In het voorjaar van 2024 worden ook de appartementen van het derde woongebouw opgeleverd.  

De drie woongebouwen van BUUR in Leidsche Rijn, Utrecht, in aanbouw.

Met het hijsen van de vlaggen wordt het bereiken van het hoogste punt officieel gevierd.

Stuur artikel door